Začal soud s Dominikem Ferim

Začal soud s Dominikem Ferim Zdroj: Zbyněk Pecák

Začal soud s Dominikem Ferim
Začal soud s Dominikem Ferim
Začal soud s Dominikem Ferim
Začal soud s Dominikem Ferim
Začal soud s Dominikem Ferim
32
Fotogalerie

Začal soud s Dominikem Ferim. Věří, že proces ukáže, že se nedopustil žádného sexuálního násilí

Bývalý poslanec Dominik Feri dnes při příchodu k soudu zopakoval, že se nikdy nedopustil žádného sexuálního násilí. Věří, že to vyjde najevo. V obžalobě jsou rozpory, řekl také. Feri čelí obžalobě ze dvou znásilnění a pokusu o znásilnění, věc za velkého zájmu médií dnes začal projednával Obvodní soud pro Prahu 3.

Feri věří, že soud ho zprostí obžaloby, řekl. „Jistě jsem mohl, řekněme, nenaplnit očekávání některých dívek, to říkám v plné pokoře. Ale nikdy jsem se nedopustil žádného násilí, žádného sexuálního násilí," dodal. Uvedl, že bude poskytovat soudu veškerou součinnost, odpovídat na dotazy, jak to dělal v přípravném řízení. Zdůraznil, že některá z dřívějších obvinění se ukázala jako vymyšlená. „Jsme připraveni činit důkazní návrhy, budeme tak činit. Spatřujeme tam obrovské rozpory jak s tím, co je již založeno ve spisu, tak s tím, co máme k dispozici," podotkl.

Ferimu hrozí až desetileté vězení. Obžaloba totiž podle dřívějších informací tvrdí, že se jednoho ze skutků dopustil na tehdy sedmnáctileté dívce. Bývalý poslanec už v minulosti vinu odmítl. Uvedl, že je připraven prokázat, že je nevinný, stejně jako v případech, které policie odložila.

Feriho začali policisté prověřovat poté, co jej několik žen obvinilo ze sexuálního nátlaku, obtěžování a násilí. Svědectví na jaře 2021 zveřejnily weby Deník N a Alarm. Feri hned po zveřejnění výpovědí odmítl, že by se dopustil sexuálního násilí, omluvil se za „nevhodné" či „nepatřičné" chování. Následně rezignoval na poslanecký mandát a oznámil, že nebude kandidovat v podzimních volbách do Sněmovny. Skončil také v TOP 09 a stáhl se z veřejného života. Novinářům dnes řekl, že se nyní plně soustřeďuje na soudní řízení.