Koronavirus prodělal i princ William.

Koronavirus prodělal i princ William. Zdroj: Reuters

Královna Alžběta II. a princ William pobouřili veřejnost - při plnění královských povinností nenosí roušky!
Princ William s manželkou Kate.
Koronavirus prodělal i princ William.
Kate Middleton a princ William navštívili londýnskou mešitu a setkali se s dobrovolníky
Kate Middleton a princ William navštívili londýnskou mešitu a setkali se s dobrovolníky
10
Fotogalerie

Princ William tajně prodělal covid-19. Měl problémy s dýcháním, ale nechtěl děsit národ

Britský následník trůnu princ William měl již v dubnu pozitivní test na covid-19, zdroje z Kensingtonského paláce to ale oznámily až nyní. Podle nich princ nechtěl zbytečně šířit paniku, jelikož u něj průběh nemoci nebyl lehký.

V té době byla Anglie jednou z nejvíce zasažených zemí Evropy. Pozitivní test na koronavirus měl i otec Williama princ Charles a s velmi vážným průběhem nemoci se potýkal premiér Boris Johnson, který musel být hospitalizován na JIP.

Proto se podle zdroje blízkého Kensingtonskému paláci William rozhodl, že nebude oznámením o své nemoci šířit další paniku, a léčbu podstoupil v utajení v rodinném sídle Anmer Hall v Norfolku, kde se o něj starali královští lékaři. Spolu s ním byla v karanténě jeho žena vévodkyně Kate i jejich tři potomci. U nich ovšem testy nákazu neprokázaly.

„V jednu chvíli měl potíže s dechem a zřejmě každý v jeho blízkosti propadl panice,“ řekl zdroj britskému deníku The Sun. Přesto bylo pro prince důležité, aby dál mohl pracovat, a tak jen v dubnu absolvoval 14 pracovních hovorů a videohovorů.

Kensingtonský palác, který je sídlem Williama a jeho rodiny, odmítl informaci komentovat. Zároveň ji ale nepopřel.