Jaroslav Foldyna je nesmrtelný.

Jaroslav Foldyna je nesmrtelný. Zdroj: Blesk - Tonda Tran

Socanská sebevražedná jízda pokračuje i s Foldynou. Domobrana potřebuje vyšetřit, aspoň stolici

Velkou událostí naší politiky – v její současné úrovni i významu – je výsledek jednání Poslanecké sněmovny, která zatrhla opilcům a alkoholikům řízení kanoe, kajaku, pramice, kola, koloběžky i kolečkových bruslí. I nadále tak platí praxe, že – bez ohledu na to, jste-li na padrť – lze řídit jenom stát. Kolona vozidel Pražského hradu projela při příležitosti blížících se 75. dožitých narozenin Miloše Zemana bránou Ústřední vojenské nemocnice, kde byla jmenovanému provedena zevrubná lékařská prohlídka a kompletní výměna tělních tekutin.

Na zpáteční cestě vrátil kompetentní pracovník Kanceláře prezidenta republiky prázdné lahve a přijaté zálohy tak výrazně posílily prezidentův fond na úhradu státního dluhu. Vzápětí v souvislosti s doplněním životně nezbytných zásob, protože pitný režim je pitný režim, se naopak výrazně zachvěl a snížil stav účtu Kanceláře v rubrice Výdaje.

Socani si zatloukají hřebíčky do rakve

Také česká politická scéna se chvěje. Krajské a senátní volby 2020 očekávají oranžový tajfun. Socani se rozhodli partaj resuscitovat způsobem, který ohromil odpůrce a vylekal konkurenty. Předsednictvo zrušilo v Ostravě 17 z 26 místních organizací, celkem jde o 300 členů z celkového počtu 400. Místo nich se ale vrátí do partaje Petr Kajnar, který byl vyloučen o něco dřív, před několika lety. Navíc se ke všemu stane lídrem voleb. Dnes vyloučení tak mají šanci si za čas v žebříčku partaje výrazně polepšit. Není nad koncepčnost strategie strany! Ta současná (strategie) je opakem rčení „Nestahuj kalhoty, když brod je ještě daleko.“ V případě socanů spíš platí: „Nestahuj kalhoty, když je v nich už naděláno.“

Copak kaťata! Strana si hlavně nechala v kožichu mimo vešky Miroslava Andrta i osinu v zadku Jaroslava Foldynu. A to se vyplatí! To bylo tak: Jaroslav Foldyna před časem zveřejnil záměr rezignovat na všechny politické stranické funkce. Ale začali se mu prý ozývat jeho příznivci a příznivci sociální demokracie a prý mu nechali na sociálních sítích povzbudivé vzkazy. „Takže v tuto chvíli zvažuju, jak to udělat, abych ze sebe neudělal úplného idiota,“ řekl k tomu Foldyna v rozhovoru pro Český rozhlas. Jen jestli už není pozdě, ptá se Zpětné zrcátko.

Vezmeme si příklad z Běloruska?

Stále tak má socparta v záloze řešení v podobě full house spojení s komouši. Už jednou to proběhlo a jakou to přineslo radost. Tedy jak komu! Nejmenší prču z toho měl Bohumil Laušman, do puče 1948 předseda socanů. Komouši se s ním později v Rakousku spojili znovu, tentokrát pomocí únosců, kteří ho potajmu odvezli z Rakouska do náruče strany. Po deseti letech kriminálu pan Bývalý za nikdy nevysvětlených okolností v žaláři záhadně zemřel. Měl by si ten Hamáček dát trochu bacha!

Nicméně tuto tradiční cestu nastoupilo nyní na nejvyšší úrovni Bělorusko a Rusko. Obě země se prý sblíží mnohem víc než země EU. No, to dá rozum! Rusko to ani jinak neumí. Nejen sjednocený daňový řád, zahraniční obchod či regulace trhu s ropou, plynem a elektrickou energií, ale hlavně jednotný občanský zákoník – a to je pecka – platí už od začátku září. Tak takhle by si to Foldynové, hradní parta, komouši, Jandáci, socani, Parlamentní listy a podobné existence představovali?

Hlídači dobra bez mozků jsou zpátky na scéně

Objevuje se nám tu v poslední době takový nešvar. Ve vší tichosti, kde se vzaly – tu se vzaly, pobíhají po republice ilegální bandy zamindrákovaných jelimanů různého věku i pohlaví, ač v mnoha případech těžko odlišitelného. Osmělili se a vylezli z lesů a pasek do ulic měst i do dopravních prostředků. V podivných uniformách, ozbrojeni replikami zbraní, pistolemi, obušky a noži brání naši zem. Spojuje prý je strach, že do republiky přijdou co nevidět tisíce imigrantů. Zpětné zrcátko se domnívá, že nejčastěji je spíš spojuje strach, že co nevidět přijde domů stará. A bude chtít nějakou práci nebo nedej bože bude chtít…

Připomínají vám cosi? Ano, není divu, jmenovali se v čase různě. Turneři, SA, Rudé brigády, Lidové milice, Pomocná stráž Veřejné bezpečnosti. Různé uniformy různých barev a ideologického obsahu. Jedno měly a mají vždy společné – málo závitů v hlavě, hodně nenávisti v sobě. Ale pozor! Jsou mezi nimi i ženy nebo existence, které to aspoň předstírají. Například MF Dnes zmínila v reportáži Ivonu Veselou, která hlídá ulice Nymburka, protože je přesvědčena, že město může být v brzké době „napadeno od Labe emigranty“. Hrdinný kapitán Korkorán, Jan Hamáček Ukrutný I. se nechal slyšet, že tomu udělá přítrž. Pokud s nimi zatočí tak, jako zatočil s Babišem, Zemanem a prosadil si svou, pak se mají na co těšit. Vzhledem k výše uvedenému a pohledu na stránky skupin Sušičtí vlčáci, Jan Hus, Bílá skála Batalion, Nymburští lvi by ale možná stačilo vyslat příslušníky těchto Special Forces jen na vyšetření stolice. Třeba to jde aspoň zaléčit.

A to je vše, co jsem dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík