Vratislav Mynář

Vratislav Mynář Zdroj: Blesk:Jakub Poláček

Hradní kancléř Vratislav Mynář před vyhořelým srubem v Osvětimanech
Restauraci Vratislava Mynáře v Osvětimanech zničil požár. (29.3.2022)
Restauraci Vratislava Mynáře v Osvětimanech zničil požár. (29.3.2022)
Restauraci Vratislava Mynáře v Osvětimanech zničil požár. (29.3.2022)
Restauraci Vratislava Mynáře v Osvětimanech zničil požár. (29.3.2022)
18
Fotogalerie

Obviněný Mynář obviňuje novináře. Kromě srubu mu teď začíná hořet koudel u zadku

V minulých dnech byl proveden v Osvětimanech pokus o atentát na úřadujícího prezidenta Vratislava Mynáře, jak tento doslova uvedl na stránkách Hradu: „Již léta jsem svědkem štvavé nenávistné kampaně médií… Snažil jsem se s tím bojovat… s nenávistí ale boj nelze vyhrát. Až donedávna, kdy tento srub vyhořel. Ten den, kdy se to stalo, jsem tu měl s rodinou trávit prodloužený víkend. A jen onemocnění mého syna znamenalo to, že jsme zůstali v Praze… Nechci ani domyslet, jaká hrůza se mohla stát. Tady přímo vidíte, k čemu vede nenávist novinářů z pořadu 168 hodin, Reportéři ČT, paní Jílkové z ČT, Seznam Zpráv, Respektu, Deníku N či iRozhlasu. Tito všichni ohrozili životy mých dětí a mojí rodiny.”

Z kruhů těchto zločinců, jichž nenávist nezastaví ani hrozba smrti nevinných starců, žen a dětí, unikly informace, že na místě došlo dokonce ke rvačce o možnost škrtnout si první. Řadu jiných, jimž zvlhly sirky, otřesený otec, v souladu s vrozeným citem pro čest a spravedlnost ani neuvádí. Zrůdnost zločinu dokazuje i údajná poznámka jednoho ze žhářů: „Teď už si ani neškrtne“, po vyšlehnutí plamenů. Média se snaží zločin bagatelizovat tvrzením, že může být jen důsledkem zanedbání bezpečnosti elektroinstalace, což při pověstné Mynářově péči o bezpečnostní prověrky je opravdu neomalenost.

Zpětné zrcátko mělo po přečtení Mynářovy zprávy v úmyslu doporučit mu biopsii stolice, což obvykle po porovnání vzorků se vzorky šedé kůry z druhé strany přináší jasno i úlevu. Pohled do kalendáře však naznačil pravé důvody Mynářova vyjádření k požáru. Zhoršující se pominutí jeho smyslů je totiž přímo úměrné blížícímu se datu 8. března 2023, kdy proběhne politická deratizace Pražské hradu a přesuny personálu do obce Lány či do Ruzyně. Pravou příčinou Mynářovy hysterie se totiž ukazuje spíš než požár srubu skutečnost, že mu začíná hořet koudel u prdele!

To, co spojuje existence bývalého programu politického cirkusu Kocourkov s těmi, které touží udržet se ve světlech manéže, je zoufalství. Mistrem oboru se opět ukázal Bohem i lidmi zapomenutý Jiří Paroubek, když s jizlivostí jemu vlastní komentoval vizáž Markéty Pekarové Adamové.

„Obávám se, že víc než 90%, možná 95% žen české společnosti si takhle drahé šaty, co nosí paní předsedkyně, a tak drahé kadeřníky, prostě dovolit nemůže,“ zdůraznil český David Beckham a ikona pánského oblékání u nás. Důvodem výroku je zřejmě jeho amnézie, jinak by nemohl vymazat z paměti top modelku Alenu Schillerovou. Pikantní je, že tím, kdo vytýká předsedkyni Sněmovny vkus a cenu oblečení je Jiří Paroubek. Po botičkách Dior miminka Margarity a jeho prvního lesklého obleku Hugo Boss ve chvíli, kdy si spletl tiskovku socanů s prezentací haute couture - ale „kdo z vás na to má, pánové“, že?

Hledá se první dáma, zněl apel titulku Seznam Zprávy s článkem Lucie Stuchlíkové. Správně upozornil na hanebnost chování nejen Miloše Zemana, ale i jeho manželky. Ten, který na počkání natáčel oslavné zdravice ruským či čínským nadřízeným, za dobu uprchlické krize neřekl uprchlíkům a jejich dětem ani: „Tak vás tu vítám, holoto!“

Vrchní velitel ozbrojených sil má totiž jiné starosti, koho z gaunerů, jimiž se obklopil zachránit dřív! Nikdo po Miloši Zemanovi – raději – nechce, jak podotýká Lucie Stuchlíková, aby někam drandil na vozejku. Nikdo nechce ani po první slečně, aby se účastnila vystoupení pánských strip skupin ve prospěch bojujících Ukrajinců. Nikdo nechce ani po Ivaně Zemanové, aby pracovala na tři směny v uprchlickém centru, jak bývá symbolickým projevem prvních dam v civilizovaných zemích.

„Právě o symboly tu jde a je to jeden z důvodů, proč vlastně v naší parlamentní republice prezidenta máme“, trefně poznamenává Lucie Stuchlíková. Údajně má paní Zemanová i nadaci, ale zřejmě fungující stejně, jako je její manžel vtipný.

Jen v jednom se kolegyně Stuchlíková trochu mýlí, když tvrdí, že Hrad k projevu solidarity nepřiměl ani covid. Pokud si Zpětné zrcátko vzpomíná, kancléř Mynář v rámci bezpečnostní prověrky zabil prase a prezident Zeman zprasil 3. nádvoří Pražského hradu svíčkami tak, že je do dneška je neprůchodné. Ano, hledá se první dáma. Ale to by tu nějaká musela být!

Do jednoho z obchodů ve východoslovenském městě Svit nemohou vstoupit uprchlíci z Ukrajiny, jak uvedl server Novinky.cz. Majitel obchodu to zdůvodnil obavami z přenosu infekčních nemocí. Na vstupní dveře vyvěsil oznámení: „V zájmu zdraví obyvatelů části Svit-Podskalka je vstup do tohoto obchodu zakázaný všem uprchlíkům z Ukrajiny, protože existuje riziko přenosu nebezpečných nemocí jako HIV, tuberkulóza atd.“

Pokud občané Svitu obratem nevyvěsili zvenčí na obchod oznámení: „Nevstupujte! Riziko přenosu nebezpečné debility!“, stojí za úvahu dát varování na cedule označující začátek a konec obce.

Ale Slováci v tom nejsou sami. V Krnově se požádal řidič MHD David Hlaváček na svém fb starostu a zastupitelstvo o vysvětlení, proč mají Ukrajinci v MHD bezplatné jízdné: „Vážení zastupitelé, pane starosto Krnova. Jako řidič MHD vám chci sdělit, co se to děje za hnus. Občané Krnova (vaši voliči), matky samoživitelky a důchodci, kteří zde pracovali, ti všichni musí v MHD platit. Teď si sem přitáhnete něco z Ukrajiny. Nemáte ani představu, co jsou zač. Ti si jezdí zdarma?“ Zpětné zrcátko chce Krnováky varovat, že zatímco ono něco“, co starosta do Krnova přitáhl“, za čas rádo odejde domů, s hovady typu pana Hlaváčka budou muset Krnovští dýchat stejný vzduch i nadále.

Učitel dějepisu na gymnáziu v Soběslavi podle serveru Aktuálně.cz tvrdí, že ruský útok na Ukrajinu není agresí, ale snahou o „osvobození obětí genocidy“. Náměstek hejtmana na něj podal trestní oznámení, propustit ho však prý bez rozhodnutí soudu nemůže. Odborník na vzdělání a dezinformace Bohumil Kartous uvádí, že učitelů s podobnými názory je více. Není divu, že se pak podobní koteni objeví i ve Sněmovně. Zpětné zrcátko nabízí řešení. Prvním je pro tyto existence znovuzavedení při covidové krizi vyzkoušené distanční výuky, jež by apriori znemožnila podobným idiotům vstup do škol. Zároveň by účast na jejich hodinách byla dobrovolná a museli by ji studentům povolit rodiče.

A to je vše, co jsem dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík