Prezident Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman Zdroj: Profimedia.cz

Miloš Zeman v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech
Miloš Zeman v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech
Miloš Zeman v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech
Miloš Zeman v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech
Miloš Zeman v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech
29
Fotogalerie

Zeman je špatně seřízená loutka. Chování hradní kliky hraničí s týráním důchodců

Poslední mediální výstupy prezidenta republiky svědčí o tom, že na Pražském hradě buď hulí strašný svinstvo, nebo tam mají špatnou vodu. Občané, co na rozdíl od voličů socanů Jana Hamáčka, komoušů Vojtěcha Filipa a nácků Tomio Okamury, nemají hlavu jen k tomu, aby jim nepršelo do krku, se proto nemohou zbavit pocitu, že sídlo prezidenta se zvolna zvyšující se rychlostí přesunuje z Hradčan do Bohnic.

Je pravdou, že každé jeho zavodnění a na něm provedená servisní údržba je po jeho vytlačení do veřejného prostoru skvělou prezentací české lékařské vědy. Je radost zahlédnout jej, jak dychtivě pozoruje krajinu kolem sebe během jízdy chodbou ke Španělskému sálu. Bohužel občas zapomíná obsluhující personál Miloši Zemanovi vypnout zvuk! Výsledkem jsou pak jeho prohlášení.

V rozhovorech pro Parlamentní listy a Blesk.cz prezident Zeman prozradil, že jeho spolupracovníky odposlouchávala a možná stále odposlouchává BIS. Mělo jít o poradce Martina Nejedlého s úzkými vazbami na Kreml a Rosatom, který nemá bezpečnostní prověrku, stejně jako kancléř Vratislav Mynář. My ostatní proto pevně věříme, že se prezident nemýlí a že ve stejné činnosti za BIS nezaostává ani sekce boje proti organizovanému zločinu Policie ČR.

Miloš Zeman prý požádal Andreje Babiše, aby s tím agenti BIS okamžitě přestali, a ten prý před svědky slíbil, že to zařídí. Premiér řekl, že prezidentovi prý nic neslíbil a že prý při tom žádní svědci nebyli. Kancléř Vratislav Mynář řekl, že prý u toho byl a moc dobře si to prý pamatuje. Babiš řekl, že toho chlápka prý vůbec nezná, a navíc prý u toho Mynář vůbec nebyl. Podle informací z Vojenské nemocnice se všichni tři prý těší skvělému duševnímu zdraví.

Premiér pouze slíbil postavit v rámci prezidentových příprav na paralympiádu 2024 klopenou dráhu pro handbike, která bude ve Sport areálu vedle rychlobruslařského stadionu pro Martinu Sáblíkovou a Národního fotbalového stadionu Jiřího Paroubka. Součástí areálu bude i Sportovní hala pro zápasy sumo a vzpěračské disciplíny, kde se budou připravovat na olympiádu 2024 v Paříži ženy ČSSD. Vzhledem k úvahám o zařazení i MMA zápasů na olympijské hry byl projekt doplněn o klecové oktagon ringy. I v této sportovní disciplíně má Česko mezi politiky svá želízka v ohni, zvláště v disciplině Kecy v kleci.     

Video placeholde
Zeman o BIS i Koudelkovi: Odposlouchávají i mě! • Blesk TV
 

Zeman obvinil BIS také z toho, že by mohla na politiky něco zjistit a ti by pak byli vydíratelní: „Aniž bych byl příliš velký skeptik*, pokud pan Koudelka bude tyto metody používat i u lidí, kteří mají vliv, a řekněme i významné ekonomické vazby, může se z těch odposlechů vyloupnout v některých případech, že jsou vydíratelní, a že tedy s nimi pan Koudelka může manipulovat,“ řekl Blesku prezident. Zpětnému zrcátku spadl kámen ze srdce, že to v žádném případě nehrozí u Vratislava Mynáře ani u Martina Nejedlého. 

* Kancelář prezidenta republiky důrazně vyvrací fake news některých médií, která tvrdí, že prezident v inkriminovaném místě použil výraz „septik“! 

Miláček Pražského hradu plk. Michal Koudelka dokázal spoluprací s premiérem Andrejem Babišem něco, co by mu záviděl i legendární šéf CIA Allan Dulles. Babiš Koudelku pověřil od 16. srpna zastupováním na pozici ředitele BIS, tj. den poté, co dosavadnímu řediteli uplynul řádný mandát. Bitvu o to, kdo bude Koudelkovým nástupcem, tak vyřešil tím, že se Koudelka stal svým vlastním zástupcem a tím pádem i svým nástupcem. Koudelka před sněmovní komisí pro kontrolu BIS odmítl tvrzení prezidenta Zemana, že BIS by „neměla fízlovat ústavní činitele”. Pověřený ředitel BIS Michal Koudelka prohlásil, že BIS pod jeho vedením používá operativní techniku v souladu se zákonem a že stejně postupovala BIS i pod vedením jeho předchůdce, jmenovaného ředitele BIS Michala Koudelky.

Pavel Bělobrádek, předseda komise, poté informoval, že komise přijala usnesení, že nebyl odposloucháván žádný z nejvyšších ústavních činitelů, ale pouze komunikace osob podezřelých z účasti na organizovaném zločinu, protistátní činnosti a rozvracení republiky.

Na Zemanovo prohlášení, že nicméně „by se BIS neměla zabývat některými odposlechy, protože jí to nepřísluší”, řekl Koudelka, že pokud byl při operacích BIS na odposlouchávaných linkách pan prezident, měli agenti povinnost si zacpat uši.

Prezident v té souvislosti poznamenal, že pokud telefonuje, půjčuje si telefon od svých spolupracovníků, například poradce Martina Nejedlého, protože vlastní nemá. Stejný postup prý volí prezident i při používání rozumu a tvorby myšlenek.

Miloš Zeman v dalším rozhovoru odhalil, jak na odposlouchávání své osoby přišel: „Před několika lety mě jeden vysoký důstojník BIS informoval, že pan Koudelka nařídil odposlouchávání mého nejbližšího okolí, a tedy i mě. Mimo jiné mi zmíněný důstojník také řekl, že pan Koudelka o mé manželce tvrdí, že neumí bruslit! Když už jsem si na to minulý týden vzpomněl, rozhodl jsem si to nenechat pro sebe,“ řekl prezident.

Velitel všech českých ozbrojených i odzbrojených sil, Lidových milicí i tajných oddílů Pomocné stráže VB – Miloš Zeman alter ego český Bruce Willis se vyjádřil k situaci v Afghánistánu. Jeho slova si NATO za klobouček rozhodně nedá. Podle Zemana je NATO ještě horší parta čučkařů než česká BIS a také USA u Zemana ztratily kredit světového lídra. Jedinou nadějí, která může NATO zachránit před rozpuštěním a vypuštěním, je jmenování Zemana vrchním velitelem jednotek RAD (Rocket-armed drones) a roty SAW (Special Armored Wheelchairs), nově tlačených nikoliv jedním, ale hned dvěma muži ochranky, což umožní v případě krize její bleskové zásahy. Tímto návrhem nahradí Česko závazek dávat 2% HDP na obranu, který ohlásilo za neplatný, protože nebude cpát peníze do party čučkařů.

Jak informoval veřejnoprávní rozhlas a televize RTCG v souvislosti s vyhlášením výsledků tradiční soutěže v polehávání „Lezi, ne miči se!“, bývají Černohorci terčem vtipů kvůli své údajné lenosti. Letošní vítězkou soutěže, která se tradičně koná u černohorské vesnice Donja Brezna, se stala paní Dubravka Aksičová. Vítězka vydržela na matraci pod širým nebem ležet nečinně celých 117 hodin, čímž víc než dvojnásobně překonala rekord loňského vítěze, kterým byl Stojan Jakotyč.

Soutěž se zájmem sledovala i česká sportovní veřejnost, která na příští ročník vysílá velkého favorita na celkové vítězství Miloše Zemana. Nápodoby vhodné je ale chování paní Dubravky Aksičové, která pro probrání se nevydala žádné prohlášení.

Hnutí Tálibán vyhlásilo, že znovu zakáže v Afghánistánu hudbu, jak uvedl mluvčí Tálibánu Zabihulláh Mudžáhid pro list The New York Times. Prohlášení je zřejmě reakcí Tálibánu na jedno z nedávných vysílání publicistického pořadu České televize Interwiew.

Mluvčí Mudžáhid ve svém interview také zdůraznil, že se Tálibán za uplynulé roky změnil: „Chceme pracovat na budoucnosti a zapomenout, co se stalo v minulosti!“

„To my taky, pane Mudžáhide, to my taky!“ ozývá se z české kotliny.

Zdá se, že Tálibán má stejné plány jako občané Česka po 8.–9. říjnu letošního roku.

Doubledecker ministr Havlíček v rozhovoru pro Českou televizi skromně podotkl: „Jsem jedním z těch poměrně viditelných v rámci vlády a myslím si, že bych si měl nechat vystavit účet,“ aby vzápětí v rozhovoru pro Seznam Zprávy dodal: „Jaký bude, to se budou muset rozhodnout voliči. Já se budu snažit, aby ten účet dopadl dobře… Beru to sportovně. Beru, že je to naprosto férové. Nechť se voliči rozhodnou podle toho, jaké mám výsledky.“

Souhlas, třeba podle stavu bezpečnosti dopravy na našich železnicích nebo podle fofru při opravě D1. Obojí berou sportovně i cestující a řidiči.

Neočkovaný Tomio Okamura sklidil na Českém jarmarku aplaus poté, co vyprodal všechnu cibuli. Vzhledem k jeho lásce k aplausu a nerudovské filozofii „vším, čím jsem byl, tím byl jsem rád“ se nabízí možná odpověď na povolební nerudovskou otázku: „Kam s ním?“ 

A to je vše, co jsem dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík

Video placeholde
Reflexe Kalouska a Stoniše: Kauza odposlechy - Prezident, který si stěžuje na premiéra, že neporušil zákon? Úplně absurdní! • reflex.cz