Premiér Andrej Babiš v Moravské Nové Vsi, kterou poničilo tornádo.

Premiér Andrej Babiš v Moravské Nové Vsi, kterou poničilo tornádo. Zdroj: ČTK / Šálek Václav

Premiér Andrej Babiš v Moravské Nové Vsi, kterou poničilo tornádo.
Premiér Andrej Babiš v Moravské Nové Vsi, kterou poničilo tornádo.
Premiér Andrej Babiš v Moravské Nové Vsi, kterou poničilo tornádo.
Premiér Andrej Babiš v Moravské Nové Vsi, kterou poničilo tornádo.
Premiér Andrej Babiš v Moravské Nové Vsi, kterou poničilo tornádo.
9
Fotogalerie

Vladimír Mertlík: Peníze, tak jako moc a alkohol, lidi nekazí. Jen odhalují charakter!

Poslední měsíce byly grafy předvolebních preferencí to poslední, co Andreji Babišovi i Janu Hamáčkovi dělalo radost. Není divu. Zatímco Babiše opouštěli voliči – pakáž jedna nevděčná – Hamáček už zvolna připravoval jídelníček na poslední večeři Páně. Náhle však shůry zazněly Trouby z Jericha! Bůh je s námi, zvolali oba spasitelé poté, co do předvolebního klání, v němž nezbýval už nikdo, komu by se ještě dalo přidat, zasáhla Matka příroda.

Trychtýř tornáda na horizontu okresu Hodonín měl v bitvě anoistů o bednu a socanů o záchranu podobu rohu hojnosti plného nebeské many a rovnal se zázraku. Zbořené domy, miliardové škody, dětský pláč, opuštěná zvířátka, ranění, mrtví… Zas je pro co žít! Všem dáme dotace, náhrady, podpory – snad nějaké peníze v kase zbyly, abychom jim je mohli rozdělit a zkasírovat je na daních. Jak sršni na koláč se vyřítili na místo neštěstí potentáti – mající tyto výjezdy v popisu práce – ve snaze být první na nejlepších místech k selfíčkům. Nechyběla ani Ála, královna Samožerů v cool džínsách s dírami na stehnech, polehávající ležérně na obrubníku před troskami příbytků nešťastníků tak, aby vynikla délka jejích nohou. Škoda jen, že ranění a mrtví jsou odvezeni. Mohlo to být senza selfíčko – vlhký pohled dlouhých řas nad zakrvácenými obvazy. No nic, tak příště! Teď honem za důchodci na bingo, pinčes a pokecat! Socialismus, komunismus a hyenismus na věčné časy a nikdy jinak!

Mediální lynč a štvavá kampaň jako reakce na fotografie premiéra a ministryně na sebe ani tentokrát nedala dlouho čekat. Na jízlivé komentáře reagoval Andrej Babiš na sociální síti, kde uvedl situaci na pravou míru, když svůj status ukončil větou: „Jak vidno, médiím nešlo o lidi, ale zase jen o to, nakopnout Babiše.“

To ovšem výrazně mění situaci! To nám někdo měl říct, že na fotografii nejsou dvě „lakýrky“, ale zdrcení postižení před troskami svých domovů. Proč by jinak dřepěli dva idioti na obrubníku s pozadím trosek, to je fuck. Zpětné zrcátko jim drží palce – ANO, bude líp!

Jednání Poslanecké sněmovny o pomoci tornádem postiženým z jižní Moravy bylo on line výukou o výhodách lidské nezodpovědnosti. Vládní návrh měl být vylepšen tím, že pojištěným bude z náhrad odečtena částka ve výši plnění pojistky. Pravdu mají nepojištění! Proč cpát peníze do pojišťovny za ochranu vlastního majetku – stačí nacpat zdarma volební lístky do uren a vláda se postará – z vašich daní.

Po bouři nevole svedla to zvěrstvo ministryně rozvoje na anonymní sekční šéfovou – prý se přiznala. Následovalo: Odvolávám, co jsem odvolal, slibuji, co jsem slíbil! Dary lidí se postiženým z podpory státu strhávat nebudou! Výborně! Oškubáni budou stejně ti zodpovědnější, stát jim ukradne výplaty pojistek, je to prý spravedlivější, budou mít všichni stejně. Slogan na billboardy: „ANO, všem stejně – ať stejně volí, ANO!“ A kdyby chybělo? Vyřešeno - covidový účet zaplatí bohatí! A vlastní zodpovědnost? Vždyť to jsou jen sprostá slova!

Po summitu NATO se znovu objevily v médiích invektivy vůči našemu vrchnímu veliteli a smyslu jeho účasti na summitu. Česká strana přitom navrhla zásadní změny strategie ve financování aliance tzv. metodou nepřímé úměry, když Miss of Finance oznámila záměr zrušit slib Česka navýšit rozpočet. Nejen to, pro příští rok dokonce slíbila snížení rozpočtu v zájmu zvýšení obranyschopnosti země podporou seniorů, kteří budou v budoucím konfliktu základem oddílů Volkssturmu, kde senioři a hlavně seniorky uplatní bojové zkušenosti z front za komoušů i současných ofenzív při otevírání obchodních domů.

Ušetřené výdaje poslouží i k zesílení akceschopnosti genštábu, jmenovitě navýšení počtu pobočníků vrchního velitele české armády. Půjde vlastně o návrat k tradicím doby Lucemburků, kdy k českému trůnu patřil i hlas kurfiřta. Jen sedm mužů v této funkci mělo právo volit krále i císaře Svaté říše římské. Tři církevní hodnostáři – arcibiskup kolínský, mohučský a trevírský a čtyři světská knížata – falckrabě rýnský, vévoda saský, markrabě braniborský a český král! Drželi také nejvyšší říšské úřady s půvabnými názvy – arcikancléř, arcikomorník, arcistolovník či arcičíšník – což byl titul patřící českému králi. A to se počítalo!

Sestava bodyguardů Miloše Zemana bude rozšířena na šest osob s tituly arcirouškař pro nasazování gumiček za uši, arcisnímač nohou a arciztopořovač a dva arcinosiči prezidenta při hymnách a přehlídce čestné stráže a arcitlačítko vozíku. Role vodiče loutky prezidenta se ujal kancléř, hoteliér, vlekař a rybníkář Vratislav Mynář, nyní i absolvent chrudimské loutkářské univerzity Matěje Kopeckého.

Ministr zahraničních věcí Jakub Kulhánek odmítl kritiku údajné absence osobních jednání Miloše Zemana s přítomnými hlavami států. Na otázky novinářů, zda nebylo vhodné, aby český prezident s americkým probral důvody, proč jsou obě země jediné na seznamu nepřátel Ruska, odpověděl, že takové jednání považuje za rizikové, neboť hrozilo, že se Česko ocitne na i seznamu nepřátel USA – spolu s Ruskem.

Bývaly časy, kdy Miloš Zeman dával rád a často najevo, že je reinkarnací Winstona Churchilla. Byl přesvědčen, že je fuck sarkasticky moudrým glosátorem světa běhu, ohňostrojem humoru, vtipnosti a následování hodný vzor neortodoxního životního stylu, bouřlivák se sklenkou a cigaretou zavěšenou v koutku úst. Nevšiml si, že stálé fráze ukázaly, že je žvanivej slimejš a lepivý likér s tlačenkou politování nehodnou lidskou trosku. Tak jako z něj oblaka dehtu z cigaret neudělaly Churchilla, invalidní vozík z něj dnes neudělá Roosevelta.

V reakci na úvahu elitního novináře Tomáše Etzlera, proč komoušům celého světa chybí stud či potřeba omluvy za miliony mrtvých se objevil text, stojící za citaci: „Socialismus je nejsvobodnější systém, který lidstvo prožilo. To, že jeho interpretace neodpovídala tužbám Marxe a Engelse, vycházelo ze situace, jež nastala, kdy celý tzv. demokratický svět se pokusil hrůzným způsobem „zakroutit krkem“ ruské Říjnové revoluci… krvavou lázeň v Rusku začali bílí generálové, intervenční jednotky tzv. demokratických států, basmači, petljurovci, Kornilovové… i u nás po Únoru začali vraždit agenti vycvičení v amerických výcvikových táborech, první mrtví byli jejich dílem, proto že opozice se nesmířila s porážkou, ztrátou majetků a prestiže a vraždila a ničila hodnoty. Revoluce se musí umět bránit.

Bránily se i ty buržoazní. Odpovědí tam i tam byla krev za krev, život za život, boj proti těm, co za peníze ze země za oceánem, byli ochotni udělat cokoli. Nebylo pravdou, že jejich stoupenci, postižení ztrátou moci šli vraždit a zapalovat stohy a ničit hodnoty? A je tomu dnes jinak? Co třeba Irák, Srbsko, Afghánistán, Sýrie, Libye? Omluvily se USA a NATO za mrtvé v těchto zemích? Jen náš prezident, pokud jde o Srbsko, to dokázal! Kdo se omluvil za statisíce mrtvých hladem v době, kdy se majetní bavili na Riviéře? Kdo nechal střílet u nás do hladových pochodů? Kdo ubil mnoho talentů, které se nemohly, protože na to neměly prostředky, rozvinout? Kdo vyprovokoval nejen ony dvě nejhrůznější poslední války, ale řadu dalších po 20. a kus 21. století?

To, že tzv. demokraté pojmenovali své strany jinak, než tomu bylo mezi válkami, nic neznamená, protože se k těm stranám, k té politice, také veřejně hlásí. Omluvili se vůdci těchto stran?.. Za dávná příkoří katolické církve pouze papež, za hrůzy kapitalistického systému však nikdo.“ V nevíře Zpětné zrcátko četlo text až do konce, kde stálo – Milan Špás. Tak to jo – byl špás – a pak že s komouši není sranda!

Zeman, zombie prezident“, zněl počátkem června na serveru HlídacíPes titulek Jana Urbana. Oblíbený publicista Zpětného zrcátka tehdy vyjádřil politování nad vlastním přirovnáním Zemana k zombiím: „Kdysi to byl můj kamarád a krátký čas i velká naděje polistopadového veřejného života. Stačilo jen pár let v české „vysoké politice“ a jeho lidská „duše“ zmizela. Jeho prvním „šamanem“ byl komunistický šíbr Šlouf a dnes ho ovládají Šloufem vybraní „kluci“ Mynář a Nejedlý.“

Přes očekávaně skvělou dikci i argumentaci smutné definice Zemanova aktuálního stavu, nemůže Zpětné zrcátko souhlasit s úvodem textu. Zemana nezkazila „vysoká politika“, ani „šamani“ či „kluci“. Je marné se ptát, kam zmizela Zemanova lidská „duše“ – nikdy nebyla ani lidskou, ani duší. To ale není Urbanova chyba – jen omyl. Stejně jako jeho, zklamal Miloš Zeman mnoho svých dřívějších přátel.

Byl to Miloš Zeman, kdo prohlásil, že vláda chránící a podporující prostitutky a zloděje, je sama vládou prostitutek a zlodějů. Co je pak prezident, chránící velkozloděje, kolaboranty, agenty cizích mocností, udavače a vůbec existence, jimž místo krve koluje v žilách žluč. Začátkem devadesátek se novinář zeptal Zpětného zrcátka, zda peníze kazí lidi. „Nikoliv“, opáčilo Zpětné zrcátko, „peníze – tak jako moc a alkohol – jen odhalují charakter!“

A to je vše, co jsem dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík