Video placeholde

Jaromír Bosák otevřeně o kritice i šancích Česka na Euru: Můj konec se blíží, Dánsko může celý turnaj vyhrát

Komplikovaný vztah s otcem, nenávist k „rudé lůze“, pokrytectví fotbalové UEFA i podivnost právě probíhajícího mistrovství Evropy. To všechno otevírá Jaromír Bosák v obsáhlém rozhovoru, kde taky reaguje na kritiku a odhaluje svoje plány na konec v televizním komentování. Je to pro něj splněný sen, který mu dělá čím dál víc radosti, ale konec se nezadržitelně blíží.

Dánové můžou celý turnaj vyhrát, říká před jejich zápasem s českou reprezentací Bosák. Má je za favority a líbí se mu jejich styl, ale i Česko je letos prý výjimečně silné, sešla se dobrá generace. Euro je ale letos podivný turnaj, i kvůli cestování mimo jiné do Baku. Platini si tím podle Bosáka kupoval hlasy, ale šlo i o peníze.

UEFA je podle Bosáka pokrytecká, když jí vadí třeba duhová páska na ruce německého fotbalisty Neuera. Politiku prý tahají do fotbalu sami politici. Poklekávání před zápasy zároveň Bosák má za vyprázdněné gesto. Vadí mu taky pořádání mistrovství světa v Kataru a zklamaly ho velké hvězdy, jako třeba Ronaldo, které se proti tomu nepostavily.

Bosák vnímá, že kritiky na jeho styl komentování je čím dál víc. Říká, že každý divák má prostě rád něco jiného, část viny podle něj přitom nesou i sociální sítě. Snaží se reagovat ironií a humorem, proto prý může působit arogantně. Uznává, že doba se mění a komentování je jiné, než bylo v 90. letech. Možná taky končí doba jeho komentátorské generace.

V čem byl komplikovaný vztah Jaromíra Bosáka s otcem? Proč je svým způsobem rád, že nemá děti? Jak se styl komentování mění a co dělá pro to, aby mu stačil? A jak vnímá své kritiky?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>