Smích Andreje Babiše

Smích Andreje Babiše Zdroj: ČTK

Jednání o nedůvěře vládě: Premiér Babiš a ministryně Klára Dostálová (3.6.2021)
Jednání o nedůvěře vládě: Premiér Babiš s ministry Brabcem, Vojtěchem a Dostálovou (3.6.2021)
Jednání o nedůvěře vládě: Andrej Babiš a Alena Schillerová (3.6.2021)
Poslanci jednají o nedůvěře vládě
Jednání o nedůvěře vládě: Šéf KSČM Vojtěch Flip (3.6.2021)
11
Fotogalerie

Cirkus Poslanecká sněmovna: Jestli v něčem věřit vládě, tak v tom, že všechno podělá

Festival zbytečných řečí v Poslanecké sněmovně s názvem „vyslovení nedůvěry vládě“ ani nemohl mít jiný výsledek, než nakonec měl. Fakt, že Andrej Babiš ztrácí podporu i těch, kteří v roce 2013, a dokonce i 2017 věřili tomu, že bohatí nepotřebují podvádět, je přitom nad slunce jasný.

Za doby největšího hospodářského růstu dokázala vláda rozmetat nejen bohatství zde vytvořených hodnot, ale i stovky miliard z evropských dotací, aniž by zanejchala jiný trvalejší odkaz než jen obludný dluh, který nesplatí ani vnuci dnešních dětí. Není divu, když existenci své vlády zaručil Andrej Babiš koalicí s ČSSD, jejíž volební potencionál se vyčerpal už před 2. světovou válkou. Na morální dno si někdejší levicový hegemon sáhl v únoru 1948, aby pád do politické senkrovny stvrdil incestním spojením v červnu téhož roku. Poslední kulkou do vlastního kolene se pak střelil Babiš díky vyškemrané podpoře komoušů, tradiční páté kolony země, jejímž programovým cílem je totální rozvrat státu a jeho předání jako gubernie sovětsko-ruskému impériu bez ohledu na aktuální politický facelift. 

Činnost vlády se tak po dobu mandátu scvrkla na závod, která ze stran koalice uzme ze státní pokladny víc zlaťáků a ze střechy uloupne víc perníčku, aby mohla tyto profity prezentovat jako vlastní dar pracujícímu lidu. Takové chování lze přirovnat k cestě horníků v den výplaty od pokladny domů. Cestě, která končila v putyce, kde zůstala obvykle celá výplata, v kartách a rundách celé hospodě.

Hospodaření dnešní vládní rodiny je stejné. Matkou úspor je fiflena, kterou víc než obsah hrníčku „na domácnost“ zajímá délka jejích řas na fotkách a jejíž chování nenechává nikoho na pochybách, že vládní angažmá přijala jako příležitost k luxusní seznamce. Proto se víc než zakrývání děr v rozpočtu věnuje zakrývání nedostatků na vlastní kráse vrstvami pudru. Snacha, která má rozdělovat obsah hrníčků na užitečné výdaje, jde ve šlépějích své tchyně. Místo nákupu oblečení a bot dětem na zimu koupí raději za úspory – plus úvěr – zájezd pro celou rodinu na Maledivy. Děti budou mít radost, nemají z toho rozum, stejně jako ona, která to ze svého neplatí, a když tak tchyně skočí k sousedům, ať nás založí. Pokud by prachy došly úplně, rozvede se a vezme si jiného idiota, jak ostatně označila i současného partnera, který jí ke korytu přivedl. Jestli se takový zase najde? Uvidíme 8.–9. října letos. Ptá-li se laskavý čtenář, proč si to Andrej Babiš nechá líbit, pak jen Bůh ví! I on by mohl o obou Sirénách říci své některým z prezidentových bonmotů, mj.: „Pussy sem, pussy tam.“ Ale hlavně že podrží Babišovi vládu, protože vládnout je třeba, ukázaná platí a silnější pes jebe!

Jen je tu ještě jeden H(am)áček. Také on se ve vládě snaží značkovat na každém rohu a u každého patníku, ale marně. Štěká, ale znáte to – pes, který štěká, nekouše a nakonec vždy stáhne ocas mezi nohy. Ratlík je to ale záludný, to jo! Zjara 2020 se objevila příležitost, která osmnáct měsíců před volbami nemohla být lepší. Přišel covid, sláva! Hrdinové se přece rodí jen ve chvílích nejtěžších – Bajaja, blaničtí rytíři, Babiš… Vypadalo to, že úspěchu nic nestojí v cestě, jen osobně rozvést roušky, naočkovat lidi a všechno řádně a hlavně pořádně vyfakturovat. A ten hajzlík si v tu chvíli navlíkl červenou teplákovou bundu! K čemu je ten Mára, sakra!

Naštěstí se vyvrbily Vrbětice! Nějakej Koudelka z STS Chvojkovice Brod s tím přišel! Zřejmě slušnej (zpravodajskej) oddíl. A to tomu kašparovi zlomilo vaz – když chtěl tu informaci vyměnit za milion Sputniků a tři díly „Počkej, zajíci!“

A zbývá třetí parta, komouši. Odešli ze sálu – prý pracovat pro lidi – jak stačil udat Vojta mezi dveřmi. Čekali jste od nich něco jiného? Však to byli oni, kdo zabránil vykořisťování člověka člověkem a od jejich vítězství je tomu naopak! Zpětné zrcátko je potěšeno, že se dožilo ponižujícího konce komunismu, kdy reprezentanty mládí světa jsou tlustí strejcové, tetky a poskoci kapitalisty. Tvůrčím vrcholem invence socanů byl jejich dress code na zkraje zmíněném zasedání Poslanecké sněmovny. Ukázat sílu, odhodlání a vizi budoucnosti tím, že si všichni navlékneme pod saka červenou mikinu předsedy, může jen idiot. Za faktem, že je neoblékly i Sirény, ale jen si je uvázaly kolem krku, netřeba hledat symboliku, prostě se tak velké svetry nevyrábějí!  A tak tady žijem, řekl by strýček Váňa.

Video placeholde
Babiš bouřil ve Sněmovně: Megapodvod! Nesmysl! Likvidace Babiše! Nechceme v Česku multikulturní, ekofonatický Pirátostan • PSP ČR

Václav Klaus st. měl opět po delší době hvězdnou chvíli, když opustil živé vysílání Českého rozhlasu poté, co moderátora Vladimíra Kroce opakovaně označil za blázna a na závěr i za „lidskou zrůdu”. V pátek navíc podal Radě Českého rozhlasu a Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) stížnost v souvislosti se „skandálním průběhem” rozhlasového pořadu. Moderátor se zeptal hosta, jak to bylo s půjčkou Sovětskému svazu ve výši 1,3 miliardy dolarů na přelomu 80. a 90. let, kdy byl Klaus ministrem financí, kterou navíc Sovětský svaz nikdy nevrátil. Česká strana později při vymáhání dluhu zaplatila i společnosti, která dostala bezmeznou důvěru v době trvání tzv. opoziční smlouvy, díky níž si Václav Klaus a Miloš Zeman rozparcelovali Česko na stranické pašalíky. Klaus st. nebyl schopen ani ochoten Krocovi odpovědět, proto ten jako profesionál kladl své otázky opakovaně. Klaus st. poté v rozhovoru na XTV popřel, že by středeční vysílání rozhlasu opustil rozrušený.

Zpětné zrcátko, které průběh jeho odchodu pečlivě sledovalo, může potvrdit, že Václav Klaus st. (80) nebyl ani v nejmenším rozrušený, pouze „opravdu, ale opravdu trošičku“ strašně nasraný. Klause potěšily pozitivní reakce (zřejmě Xaver Veselý, Jiří Ovčáček, Miloš Zeman, Tomio Okamura, Vratislav Mynář aj.), že svým gestem „vytvořil tlak na novinářskou skupinu, která se nás snaží řídit, dirigovat, ovládat. Kvůli tomu jsem to nedělal, ale myšlenka, že by to mohlo osmělit někoho dalšího… Já jen zbaběle odešel, ale chtělo to dát tomu člověku pěstí,” uvedl Klaus. „…zpytoval jsem pak svědomí, že jsem to neudělal, že jsem poseroutka. Že jsem mu nedal pěstí, je důkaz toho, že jsem trochu hovňousek. Asi stárnu,“ dodal Klaus st., který je třetí v tabulce Fortuny mezi favorizovanými kandidáty na příštího prezidenta.

„Klaus na Hrad, Volný jako viceprezident, Mlátička Ondráček premiérem!“ volá Zpětné zrcátko, které soudí, že svou roli by mohla hrát i Klausova hypofýza, resp. změny místa jejího rozšiřování v mozku. 

A to je vše, co jsem dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík