Pohodový posez značí: »nejsi pro mě soupeř!«

Pohodový posez značí: »nejsi pro mě soupeř!« Zdroj: Foto Aha! – Jakub Poláček, ara

Vladimír Mertlík: Nová reality show „Sebevražda České republiky v přímém přenosu“

Komouši ústy Ústředního výboru hrozí, že vypoví toleranci a podporu menšinové vládě ANO a ČSSD, neboť je rozzlobilo vrácení „druhých“ 5 miliard resortu obrany. Cítí se podvedeni i tím, že vláda nesloučila Zdravotní pojišťovnu ministerstva vnitra a Vojenskou zdravotní pojišťovnu, jak žádali.

„Vláda riskuje, že ztratí poslední zbytky naší důvěry i tolerance,“ vykřikuje udavač Vojtěch Falmer Filip, zatímco podle šéfky rozpočtového výboru Miloslavy Vostré zas „vyhrály hračky pro armádu“(cit.).

O důvěře a toleranci mluví zločinecká organizace se svědomím zatíženým tisíci zavražděných, statisíci zničených lidských osudů a zplundrovanou zemí?

Nad „hračkami pro armádu“ se bude šklebit členka jediné politické partaje na světě, která požádala nepřátelskou velmoc o okupaci vlastní země. Polemika s takovými kecy je jen ztráta času. Je to stejné, jako by 30 let po válce byla šéfkou rozpočtového výboru parlamentu v Spolkové republice Německo členka NSDAP a místopředsedou parlamentu bývalý člen SS… „Jawohl, mein Führer!“

Až sem jsme došli s tím: „Nejsme jako oni!“ Neměl by jim někdo konečně říct, že: „Carnival is Over?“

Několik tisíc lidí zemřelo zbytečně na covid-19, když vláda sabotovala dovoz vakcín i respiračních prostředků. Důvody by se daly označit reklamním sloganem „3 v 1“. V první řadě dostaly přednost zájmy vládních hokynářů a jejich party s prstem na spoušti kšeftů s našimi životy. Za druhé, vláda nepotřebuje brzký konec pandemie, jen se jí její intenzita vymkla kontrole. „Vítězství“ nad covidem mělo přijít měsíc před loňskými regionálními volbami. Termín se ale dostal do konfliktu s nutností potěšit voliče dovolenou v Chorvatsku, kam chtěl Spasitel zavést letecký most! A za třetí? Ještě nejsou dotaženy do konce všechny covid-kšefty čínsko-ruských poskoků v čele s Prymulou, Faltýnkem a Havlíčkem. Nejvhodnější termín konce pandemie je nyní začátek září – měsíc před volbami. Děti do škol, dospělí do hospod a – ANO bude líp! Bonusem je pak lemplovství vlády, která spoléhala na příkazy šéfa, ale „ty, které měly přijít, nepřišly“. Na co spoléhal šéf, to ví jen Bůh – a možná ani ten ne!

Blíží se i další katastrofy. První bude podzimní rozvrat země, který v patologické nenávisti vůči všem, kteří jsou zdraví, oblíbení, mají respekt ostatních, chutná jim tuhá i tekutá strava, udrží tuhé i tekuté fyziologické procesy jejího odchodu z těla i myšlenku, rozpoutá Miloš Zeman po volbách. Jak jinak! Bude to posledních osmnáct měsíců, kdy Kocourkovu o sobě dá vědět.

Druhou katastrofou je dostavba Dukovan, proto je Sputnik V na vedlejší koleji a ze Zemana se stal lovec lebek. Mimo atomu ho lákají hlavy Koudelky, Petříčka a všech, kteří mu bourají léta budovanou pozici nejhlouběji do rusko-čínských řití zavrtaného užitečného idiota. Nic to sice neznamená, protože je tam stejných existencí už narváno, ale přesto je ruská letadlová loď s posádkou Zeman, Nejedlý, Mynář, Havlíček a jiní horké téma. Po pádu preferencí hnutí ANO je Babiš Zemanem vydíratelný a dosavadní Osa Pražský hrad – Strakovka má trhliny. Babiš při focení na tablo raději stojí pod hvězdnatou vlajkou a o Rusy v Dukovanech moc nestojí. Bez pomoci Zemana ale bude Babišova povolební pozice těžká a Zeman prodá svou pomoc draho. Ukáže se, jak a čemu dokáže Babiš odolat, zvlášť když krysy a jiní Havlíčkové už opouštějí loď.

„Jestli se lidi urvou ze řetězu, máme veliký průser,“ prohlásil na adresu vlády ministr Blatný. Někdo by mu měl rychle říct, že ten průser už dávno mají a mnohem větší, než Blatný tuší? Zítra už to může být jedno.

Jiří Ovčáček na Twitteru napsal: „Dobrá zpráva! Pražský hrad otevírá od 2. dubna 2021 zahrady, Horní Jelení příkop a ruší plošné kontroly!“

Vzápětí triumfoval Vratislav Mynář: „Kancelář prezidenta republiky tímto krokem přispívá k rozšíření oblastí, které mohou v době lockdownu sloužit jako místo pro relaxaci, odpočinek, modlitbu či procházku v přírodě s unikátní flórou.“

Pokud by se oba spolu s poradcem Nejedlým zjevovali čas od času na veřejnosti osobně, mohla by oblast sloužit i jako místo pro setkávání s unikátní faunou.

Václav Klaus ml. se vzdal postu předsedy hnutí Trikolóra, kterou do voleb povede první místopředsedkyně Zuzana Majerová Zahradníková. „Má cenu za to bojovat,“ řekla odvážná Amazonka. „Nebylo to jen o Václavovi, za námi přišly stovky tisíc lidí, kteří nám věří! Logicky proto pokračujeme dál. Posledního půl roku jsem ale na něm vnímala, že nálada u něj není úplně optimální.“

Bodejť, ale to se zlepší. Jsou-li za Trikolórou již teď statisíce, nemůže trvat dlouho a Vašek si zanotuje: „Až nás půjdou milióny…“ Škoda jen, že nepřišly dřív.

 Zhruba před dvěma roky zatrhlo ministerstvo zdravotnictví náměstkovi ministra zdravotnictví úmysl vybudovat kliniku Česko-čínského centra tradiční čínské medicíny, která se podle jeho přání měla stát součástí fakultní nemocnice v Hradci Králové a být tak placena státem a nemocnicí. Partnerem a sponzorem byla CEFC, soukromá společnost v Šanghaji, jejíž české zastoupení řídil legendární exministr sebeobrany Jaroslav Tvrdík, zvaný Jarda Miliarda. A kdo že byl oním náměstkem ministra zdravotnictví a zároveň členem správní rady nadačního fondu, který klinice spravoval finance? A tu máš, čerte, kropáč – náš vykuk z kapituly, Roman Prymula!

Plukovník Prymula je ale voják, který se nevzdává. Nic na tom, že mu o chlup unikla výstavba čínské zpravodajské centrály, maskované zástěrkou kliniky. Nyní prosadil soukromé bulharské testovací covid centrum proplácené z veřejného zdravotního pojištění. Plukovník centrum zaštítil tvrzením, že projekt firmy Medical Testing má podporu ministerstva zdravotnictví i premiéra. Nic z toho sice pravda není, ale i tak firma pod značkou CovidPass nabízí antigenní testování jen v Praze na 14 adresách. Ještě zábavnější bylo testování firmy Medical Testing, jejímž údajným majitelem je advokátní kancelář Petra Slepičky. Pro Seznam Zprávy ale advokát Slepička uvedl, že vlastníkem je Bulhar Vergil Davidov, ačkoliv (dodnes) nebyl na soudu zapsán do rejstříku.

Vergil Davidov sice nikdy ve zdravotnictví nepodnikal, zato je v rejstříku u řady gastronomických a marketingových společností a – u občerstvení s kebabem!

O bývalém ministru Prymulovi a testovacím projektu neví zhola nic! Jako majitel firmy CovidPass sice prý vystupuje (sic!), ale za vším: „Stojí moje přítelkyně, ta je doktorka a ta dostala nabídku podnikat v testování.“

Od začátku byl u budování kebabu, kde provádějí i antigenní testy, i galerista Jan Třeštík, jeden z výtečníků tajné schůzky mafie v uzavřené restauraci Rios na Vyšehradě, kde byl s plukovníkem Prymulou i capo di tutti capi Jaroslav Faltýnek.

Ale konec dobrý, všechno dobré! Medical Testing udělala začátkem března obchod s Dopravním podnikem hl. m. Prahy, jemuž dodala antigenní testy za 6,75 milionu.

A kruh se uzavírá!

Pohled na jednání a kroky vlády i jejích kumpánů nutí k parafrázi klasika: "Toto jsou politici a rozumní představitelé státu? Vždyť je to tady jeden vedle druhého samý grázl nebo gauner! Se podívejte do zasedacího pořádku: grázl, gauner, grázl, gauner, grázl, gauner, grázl, gauner, grázl, gauner. Akorát támhle vzadu, to je snad jediná výjimka, sedí dva gauneři vedle sebe."

A to je vše, co jsem dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík.