Pokud jde o islám, muži jsou na tom určitě lépe

Pokud jde o islám, muži jsou na tom určitě lépe Zdroj: Jan Šibík

Muslimové se údajně „rozpínají“ po Česku. Neměla by Nova trochu ubrat?

Server TN.cz uvedl zprávu, že se muslimové rozpínají po Česku. To vše na základě informací, že získali v Hradci Králové, a to naprosto legální cestou, pozemek k vybudování mešity.

Typicky čecháčkovská reakce na to, že si tu nějací cizácky vypadající mužíčkové, mluvící jiným jazykem, či dokonce jinak oblékaní, chtějí vybudovat chrám k uctívání svého náboženství, je automaticky rozpínání. Nova se snaží stavět do role hlavního zpravodajství celé země. Nedávno spustila své „revoluční“ televizní noviny. Ty jsou „aktuální“ například tím, že vám večer o některých zprávách řeknou, že je uvidíte až v noci.

 

V hradecké mešitě se má scházet na padesát muslimů, kteří se v ní budou modlit a scházet se svými přáteli. Silně pochybuji, že by malá mešita měla přilákat masy muslimů, aby se tu „rozpínaly“. Mešita má dát jen najevo, že otevření a podobným svatostánkům se nebráníme. Proč bychom to také dělali? Proti výstavbě naprosto zbytečných nákupních supercenter se také nebráníme. Jejich „rozpínání“ je potvrditelné. Ale to Nově asi nevadí.