Sériový vrah Pedro Rodrigues Filho alias Pedrinho Matador.

Sériový vrah Pedro Rodrigues Filho alias Pedrinho Matador. Zdroj: Youtube

Vrah vrahů: Opravdový Dexter běhá na svobodě a je hvězdou YouTube

Brazilec Pedro Rodrigues Filho známý jako Pedrinho Matador (Zabiják Péťa) je poněkud netypickým sériovým vrahem. Ze zásady totiž zabíjel jen a pouze ty, kdo se provinili na druhých. Včetně svého otce. Má na svědomí minimálně 70 vražd, deset z nich spáchal ještě jako mladistvý, více než polovinu pak ve vězení, kde strávil většinu svého života. V roce 2018 byl (zatím naposledy) propuštěn na svobodu a založil si YouTube kanál, který pravidelně hltá více než 80 000 odběratelů.

Na svého otce měl Pedro spadeno zřejmě už v prenatálním období. Kvůli tomu, že brutálně mlátil matku v průběhu těhotenství, se malý Péťa narodil s vážně poškozenou lebkou. Možná i to bylo příčinou jeho psychopatické osobnosti. Poprvé málem zabíjel ve třinácti letech. Staršího bratrance po potyčce strčil do lisu na cukrovou třtinu. Nezemřel jen náhodou.

Náměstek primátora který o rok později propustil jeho otce z místa školníka, protože údajně kradl jídlo, už tolik štěstí neměl. Tváří v tvář brokovnici koneckonců štěstí nemívá příliš prostoru. Další obětí, která se ale v Pedrových očích provinila, byl druhý školník, který skutečně jídlo kradl. Na útěku pak, zřejmě aby nevyšel ze cviku, zabíjel místní drogové dealery. Potkal i svoji první lásku, která nakonec přišla o život rukou policie.

Dalším pánem na holení byl Pedrův otec. Matce ubližoval nejen během těhotenství, ale i dlouho poté. Nakonec ji zabil mačetou (bodl 21x), za což byl odsouzen. Pedro ho ve vězení navštívil. 22x do něj bodl (jednou i za sebe), vyřízl mu srdce z hrudi a několikrát se do něj zahryzl a s nechutí jeho kusy vyplivl. Záhadným způsobem se mu podařilo opět uprchnout.

Po roce – měsíc před devatenáctými narozeninami – byl dopaden. Do policejního antonu ho posadili mimo jiné s podezřelým ze znásilnění. Hádejte, jak to asi dopadlo... Ve svém řádění, jak mu prý velel jeho instinkt, pokračoval i ve vězení. Zabil nejméně 47 spoluvězňů. Nejraději do nich bodal a sekal. Pociťoval při tom vzrušení a uspokojení. Podle spoluvězňů byl Pedro fenoménem mezi vězni. Málokdo tak dlouho přežije v tomto krutém prostředí. Péťa Zabiják si to se spoluvězni vyřizoval ručně stručně. Jednou ho údajně napadlo pět vězňů naráz. Tři z nich zabil, dva utekli. Spoluvězně prý ale zabíjel i z mnohem prozaičtějších důvodů – jednoho údajně, protože moc chrápal, u druhého se mu nelíbil jeho obličej. Všichni ale byli pachatelé těžkých zločinů.

Byl odsouzen k souhrnnému trestu 400 let za mřížemi, a to i přesto, že brazilské zákony umožňují maximální trest v délce 30 let odnětí svobody. Na základě nového rozhodnutí soudu byl ale v roce 2007 – poté, co za katrem strávil úhrnem 34 let – propuštěn. Média ho ihned překřtila na „skutečného Dextera“ podle tehdy čím dál tím populárnějšího seriálu.

Po propuštění pracoval například jako údržbář, ale v září roku 2011 byl zatčen za výtržnictví a omezování osobní svobody. Vzhledem k tomu, že jeho poslední propuštění bylo podmínečné, putoval zpět za mříže. Vězení opustil v roce 2018.

Podle psychiatrů, kteří ho v roce 1982 analyzovali, je největší motivací Pedrova života „násilné potvrzení sebe sama“. Možná to ho vedlo k sepsání autobiografie a založení YouTube kanálu. Zabiják zabijáků se obrátil na křesťanskou víru a pomáhá z bahna mladým lidem. Ještě si však, podle svých slov, ze seznamu neodškrtl tzv. Parkového maniaka, Francisca de Assis Pereiru, který v největším parku v brazilském Sao Paulu zabil 11 dívek a žen a dalších 9 napadl...