Zdroj: www.stare.studio

8
Fotogalerie

Restaurace La Gare po rekonstrukci láká na ještě více Francie

Před několika málo týdny po zásadní rekonstrukci znovu otevřela své dveře světu francouzské gastronomie pražská restaurace La Gare. Díky proměně nabízí ještě širší a zajímavější menu než doposud.

Pražská restaurace La Gare (před rekonstrukcí známá jako Brasserie La Gare) byla vždy považována za jednoho z nejdůležitějších reprezentantů francouzské gastronomie u nás. Kuchyně La Gare byla dříve zaměřená především na Alsasko a severnější regiony Francie, rekonstrukcí ale získala zcela nový rozměr. Díky spolupráci s vyhledávaným designérem Pavlem Křížem ze studia KOMPLITS s.r.o. (Pavel Kříž stojí například za realizací i odborníky oceňovaného interiéru olomouckého Entrée Restaurantu) dostal nejenom prostor restaurace nový nádech. V zrekonstruované La Gare tak naleznete Křížův typický rukopis. „Nový interiér La Gare je kombinací dřeva, bronzových prvků, doplněný o instalace umělých květin, originální tapety nesoucí motivy vytvořené pro tuto restauraci, s dominantou instalace kolem nové kuchyně,“ říká architekt, který navrhoval vše přímo na míru pro La Gare. Dominanta v novém prostoru je jednoznačná – otevřený gril. Hosté se díky jeho umístění mohou pohodlně doslova dívat pod ruce tamnímu kreativnímu šéfkuchaři Janu Kvasničkovi a jeho týmu při přípravě objednaných jídel. „Chceme hostům dopřát pohled na práci kuchařů,“ doplňuje Pavel Kříž. „Za mě je to fajn zážitek. Vidět, jak si hrají s přípravou jídel. Na druhou stranu je to pocta i pro kuchaře, když je vytáhnete mezi hosty a postavíte na pomyslné pódium.“

www.stare.studio

Právě díky zmíněnému dominantnímu grilu a dobře viditelnou zrárnou na staření masa (gurmáni jistě ocení) má La Gare velkou šanci nabízet hostům mnohem více, než nabízela před rekonstrukcí. A šanci, zdá se, restaurace využila. „Stále nám na menu zůstanou osvědčené pokrmy, na které byli u nás hosté zvyklí,“ vysvětluje Jan Mudroch generální ředitel gastronomické skupiny GARE Restaurants, mateřské společnosti restaurace La Gare. „Nabídku jsme ale i díky velkému grilu rozšířili o jižnější, teplejší regiony Francie,“ dodává. Hosté si tak mohou denně dopřát čerstvé grilované ryby, mořské plody přímo z grilu a další lahůdky objevující se na novém jídelním lístku.

www.stare.studio

K francouzské kuchyni samozřejmě patří i skvělé víno. „Význam tohoto nápoje ve francouzské gastronomii si samozřejmě uvědomujeme, a proto si vína vybíráme sami přímo u francouzských vinařů,“ vysvětluje Mudroch. Na vinném lístku se tak budou pravidelně objevovat velmi exkluzivní láhve, což potěší zejména skutečné znalce. S vínem jde ale La Gare ještě dál. „Rozhodli jsme udělat radost nejen nám, ale především našim hostům. A to tím, že nově rozléváme po skleničce i dražší, zajímavější vína. Navíc jsme zařadili po skleničce i originální francouzské šampaňské,“ vysvětluje Jan Mudroch krok, díky kterému se La Gare, v kombinaci se skvělou kuchyní, řadí k nejvyhledávanějším pražským restauracím vůbec. V přední části restaurace je nově vyhrazený prostor pro kolemjdoucí, kteří si mohou vychutnat jenom sklenku vína, a poté pokračovat v procházce městem. Hosté se mohou osvěžit třeba i skvělým ležákem SUP z předního pražského minipivovaru U Supa. Pivní znalce nepochybně potěší i svrchně kvašená IPA nebo populární a lehčí Stella Artois.

Díky rukopisu uznávaného kreativního šéfkuchaře Jana Kvasničky je restaurace La Gare hojně navštěvovanou gastronomickou destinací. V sezoně tomu nahrává zahrádka poskytující soukromí a pohodlí v centru města. I ta samozřejmě prošla celkovým redesignem. Po rekonstrukci se ze zavedeného podniku stala luxusní, ale stále velice svěží, moderní a komfortní restaurace pro každodenní návštěvu. Nová La Gare tak potěší nejen milovníky francouzské kuchyně.