Hranická propast.

Hranická propast. Zdroj: Foto Facebook Marcin Jamkowski/National Geografic, Facebook/Krzystof Starnawski, ara

3D řez Hranickou propastí do hloubky 260 m
Potápění a měření hloubky v Hranické propasti
Jezírko na dně propasti
Spodní část propasti a Hranické jezírko jsou veřejnosti nepřístupné
Spodní část propasti s Hranickým jezírkem
8
Fotogalerie

Hranická propast, sociální sítě Andreje Babiše a dalších sedm věcí, které nemají dno

Přestože Českem zmítá krize, Západ je zase jednou ve válce s Ruskem a svět je v podstatě v plamenech, mezinárodní tým vědců se rozhodl vyrazit k Hranické propasti u Přerova, nejhlubší zatopené jeskyni na světě, aby se do jejích temných hlubin podíval. Výzkumný robot minul původní největší naměřenou hloubku a dostal se až do čtyř set padesáti metrů. Ale ani tam Hranická propast nekončí, předpokládá se, že může mít až kilometr. Anebo dno vůbec nemá. Jako řada jiných věcí v naší krásné zemi. 

Moje osobní konspirační teorie je, že vědci se ponořili téměř pět set metrů pod hladinu proto, aby tam našli laťku a zvedli ji. Protože spousta věcí, lidí a fenoménů v Česku je jako Hranická propast. Nemají dno. Tak například:

Pokračování 2 / 9

Prezident České republiky

Prezident Miloš ZemanPrezident Miloš Zeman | Profimedia.cz

Je vlastně lhostejno, jestli jste havlistická sluníčka nebo fandíte Miloši Zemanovi. Oba tábory se mohou shodnout na tom, že druhým nejlepším prezidentem České republiky byl Václav Klaus. A ať se na to díváte z kterékoli strany barikády, tak je to příšerné.

Pokračování 3 / 9

Youtubová scéna

Kovy resi dejinyKovy resi dejiny | Česká televize

Česko má doslova jednoho dobrého youtubera a i ten se radši objevuje v České televizi, než aby zůstával na YouTube. 

Pokračování 4 / 9

Sociální sítě Andreje Babiše

Andrej Babiš při focení na obálku své knihy Sdílejte, než to zakážou!Andrej Babiš při focení na obálku své knihy Sdílejte, než to zakážou! | Facebook @AndrejBabis

Víte, občas se dívám na lidi, jako je Štěpán Kozub nebo Lukáš Pavlásek, a říkám si: „Zajímavá volba, dělat ten humor takhle. Vystupovat jako úplný idiot. Dělat ze sebe šaška před celým národem. Jestlipak je to jednou nebude mrzet.” Ale pak vidím, že náš nejpopulárnější politik dělá úplně to samé. A cítím na jazyku jednak omluvu Lukáši Pavláskovi a jednak žaludeční šťávy. Já vážně, ale vážně doufám, že tu prezidentskou volbu nevyhraje. Už proto, že chci vidět člověka, který řadu let žongluje matku Slunce, otce Měsíce, homeopatika, štěňata a xenofobii… a pak zjistí, že to bylo úplně k ničemu. 

Pokračování 5 / 9

Český TikTok

Sociální síť TikTok se stala nejnavštěvovanější stránkou na světě.Sociální síť TikTok se stala nejnavštěvovanější stránkou na světě. | Reuters

Já nechci být hořký a nechápající boomer… Ale jsem. 

Pokračování 6 / 9

Přímá volba

Karel JanečekKarel Janeček | čtk

Od první přímé volby prezidenta všichni říkají „No nic! Máme pět let na to, najít někoho pořádného, aby to zase nevyhrál úplný §*#!&, to nebude problém.” A nikdy nikoho nenajdou. A tak se stalo, že se napřesrok bude konat přímá volba už potřetí a naše nejlepší volba je bývalý komunistický lampasák. Mezi kandidáty mimochodem i stíhaný expremiér nebo bláznivý miliardář, jehož jedinou sympatickou vlastností je to, že si na každý den v týdnu budeme moci vybrat jinou první dámu.

Pokračování 7 / 9

Inflace

.. | stockphotosecrets.com

Inflace nemá dno. To ani není vtip, to je prostě jen horor na tři slova.

Pokračování 8 / 9

Hnutí pro život

Prahou prošly tisíce protestujících, kterým vadí potraty.Prahou prošly tisíce protestujících, kterým vadí potraty. | ČTK/Doležal Michal

Zájmový kroužek fanoušků středověku, kteří se domnívají, že gayové by se měli jít léčit a že Ukrajinky znásilněné ruskými vojáky nepotřebují postinor, ale píšťalku. To jsou lidé, kteří dokázali, že i dno může mít svůj sklep.

Pokračování 9 / 9

Vkus českého televizního diváka

Drama v seriálu SlunečnáDrama v seriálu Slunečná | Foto FTV Prima

Mám pro vás jedno jediné slovo. Slunečná. A sami si sáhněte do svědomí.