Kandidátka na prezidentku Jana Peterková

Kandidátka na prezidentku Jana Peterková Zdroj: Zbyněk Pecák

Kandidát na prezidenta Miloš Knor
Kandidát na prezidenta Miloš Knor
Kandidát na prezidenta Miloš Knor
Kandidát na prezidenta Jaromír Soukup
Kandidát na prezidenta Jaromír Soukup
30
Fotogalerie

Nejbizarnější kandidáti na prezidenta: Youtubeři, stalinisti, zločinci a soudkyně Barbara

Máme spoustu známých tváří, které chtějí kandidovat na prezidenta… nebo se to o nich alespoň šušká. Jména jako Andrej Babiš nebo Petr Pavel. Víte co, tak nějak pochopitelní kandidáti. Pak máte level Karel Janeček, u kterého máte oči na vrch hlavy a doufáte, že nic divnějšího už kandidovat nebude. No, pár kandidátů jste možná přehlédli. Koukněte na ně.

Pokračování 2 / 13

Vladimír Boštík 

Kandidát na prezidenta Vladimír BoštíkKandidát na prezidenta Vladimír Boštík|ČTK/Vostárek Josef

Vladimír Boštík má dva koníčky. Tím prvním je sledování autokrosu, tím druhým je kandidatura na prezidenta. Příští rok bude kandidovat už podruhé, minule se mu bohužel nepodařilo do soutěže vstoupit kvůli zdravotním problémům. Protože podpisy údajně získal. ČTK uvádí 72 000 podpisů, Orlický deník pak uvádí třiašedesát, ale obě čísla pocházejí přímo od pana Boštíka. Vypadá to, že bývalému starostovi Vraclavi kolísají počty podpisů skoro tolik jako cena bitcoinu.

Dvaašedesátiletý gentleman bude kandidovat se dvěma hesly. Tím prvním je „Konec bordelu v Čechách!” a  tím druhým „Kluk z vesnice chce dobýt hrad”. S malým h, takže se třeba nakonec spokojí s Kokořínem nebo nějakou jinou barabiznou. Politicky se pan Boštík nevymezuje, víme jen, že s Okamurou dříve souhlasil (před pár lety kandidoval za Úsvit přímé demokracie), ale už nesouhlasí… a v roce 2021, kdy svou kampaň zahájil, tvrdil, že státní vyznamenání by dal Robertu Šlachtovi. 

A že hradního kancléře by v případě výhry nejspíš dělal Boštíkův soused a kamarád pan Konvalina. 

Pokračování 3 / 13

Josef Skála

Kandidát na prezidenta za KSČM Josef SkálaKandidát na prezidenta za KSČM Josef Skála | Blesk/Martin Přibyl

Skálu vysílá do boje o hrad KSČM, a to i přes to, že Skála je i na poměry KSČM docela tvrdej komouš, patří do toho ultralevicového konzervativního křídla. Hrozně rád relativizuje historii takovou tou osvědčenou „Vy jste zase...” metodou. Zrovna před čtyřmi lety řekl BBC, že Sověti při okupaci Československa alespoň nepoužívali napalm a nenutili ženy k prostituci jako Američané ve Vietnamu. 

Kdyby to aspoň byl přesvědčený tankie, tak by se dalo pochopit, že je prostě zapálený stalinista, ale on taky od devadesátých let vesele podniká a podporuje miliardáře Donalda Trumpa, takže… je to jen takovej ten člověk, kterej je pro všechno, co je proti lidskosti. 

Pokračování 4 / 13

Alena Vitásková

Kandidátka na prezidentku Alena VitáskováKandidátka na prezidentku Alena Vitásková | Foto ara

Můžete vést zajímavý život, ale těžko povedete tak zajímavý život jako tady Alena Vitásková, někdejší šéfka Energetického regulačního úřadu a neúspěšná kandidátka do Senátu za Úsvit – Národní koalici, totiž žije solidní diskotéku. Jak popisuje svou kariéru, vždycky se snažila o pořádek, poctivost a dodržování pravidel, proto taky kandiduje na prezidentku, „aby byla oporou lidem”. Zároveň opakovaně tvrdila, že se jí její nepřátelé pokusili fyzicky zlikvidovat, že se ji snažili vytlačit na dálnici z vozovky a že někdo poškodil výtah, aby se v něm zabila.

Pravdou je, že měla chvíli policejní ochranku, ale taky je pravdou, že nikdy nebylo zjištěno, že by výtah někdo poškozoval úmyslně. A vyšetřování nevedlo nikam. Taky byla dvakrát stíhána a dvakrát soudem uznána nevinnou. Zkrátka žena, co se nenudí. 

Pokračování 5 / 13

Ivan Smetana

Kandidát na prezidenta Ivan SmetanaKandidát na prezidenta Ivan Smetana|ismetana.cz

Ivan Smetana je další člověk, na kterého si zasedla česká justice a zkorumpovaná policie. Říká. V devadesátkách se prý stal bílým koněm a pak musel i utéct za hranice a schovávat se u kamarádů, aby ho někdo neoddělal. Podle iDnes Blogu pana Smetany má podobný příběh i Radovan Krejčíř, takže… taky divočina. Řekli byste si, že nic originálnějšího už na tomhle kandidátovi nejde najít. Ale to byste se pletli.

Ivana totiž do všech problémů navezla hlavně láska k hudbě. Ostatně sám se tituluje jako textař a muzikant, přestože v posledních letech vystupuje hlavně na antivaxerských demonstracích. Většinou jako účastník, protože na stagi ho nechcete. A jestli si myslíte, že jsme na pana Smetanu příliš zlí, tak si poslechněte cover k „Mama, I’m coming home” od Ozzyho Osbourna, který nahrál společně s Michalem Hudčekem. On dělá hlavně covery. A všechny jsou podobně dobrý.

Video placeholde
Cover Ozzyho Osbourna s textem prezidentského kandidáta Ivana Smetany • YouTube@Ivan Smetana

Mezi jeho další koníčky patří šíření dezinformací po Facebooku a natáčení podivných internetových videí, která mají řádově často až stovky zhlédnutí. 

Pokračování 6 / 13

Roman Hladík

Kandidát na prezidenta Roman HladíkKandidát na prezidenta Roman Hladík | ČTK/Vondrouš Roman

O Romanu Hladíkovi se toho v médiích nedočtete příliš a i na první google proklepnutí toho není moc. Což je ale velká škoda. Je to drobný podnikatel z Neratovic a tentokrát bude kandidovat už potřetí, ani v jednom z předchozích kol se mu nepodařilo nabrat dostatečný počet podpisů. Je to ale vinou výhradně mediální diskriminace, protože působí jako někdo, kdo je typickým představitelem Čechů.

Ve svém projevu k zahájení kandidatury v roce 2017, můžete ho najít na YouTube, si jednak stěžuje na nedostatek státních symbolů na autech, na to, že české klenoty, jakými jsou fotbalové kluby a pivovary, vlastní zahraniční společnosti… a pak doslova řekne: „…nejsem nacionalista nebo xenofob, ale…” Taky vyzývá národ, aby „zapomněl na roky 1945, 48 i 68”. A jeho pojetí ekonomiky je prostě famózní. Je to můj osobní oblíbenec a to video byste měli vidět všichni. 

Video placeholde
Kandidát na prezidenta ČR Roman Hladík • YouTube@Roman Hladík

Pokračování 7 / 13

Jana Peterková

Kandidátka na prezidentku Jana PeterkováKandidátka na prezidentku Jana Peterková|Zbyněk Pecák

Podobně jako Ivan Smetana i Jana Peterková si užije dobrou dezinformaci na sociálních sítích. Jenomže pro Peterkovou jsou její FB statusy hlavní motivací pro její kandidaturu. Totiž! Zhruba před rokem začínal stát očkovat seniory a tady dobrá Jana vypustila na internet hoax s tím, že někde v Měšicích zabil personál vakcínami už čtrnáct seniorů. Dokonce některým stařečkům byla vakcína vpravena násilím. Víte, ne, jak se loni u Prahy odehrál takový menší Jonestown a média to zamlčela. 

No, policie obvinila Peterkovou z šíření poplašné zprávy, a protože to bylo během nouzového stavu, hrozí Janče osm let natvrdo. Ta na to reagovala jako každý jiný příčetný člověk a řekla, že bude kandidovat na prezidentku, protože tohle je totalita a ona je perzekuována stejně jako „v Rusku Alexej Navalnyj”. 

Když zrovna Peterková nebojuje o amnestii pro sebe samotnou, sdílí nesmysly přes socky nebo vybírá peníze na to, aby mohla letět na Aljašku prošetřit smrt Petra Kellnera. Fakt.

Pokračování 8 / 13

Denisa Rohanová

Kandidátka na prezidentku Denisa RohanováKandidátka na prezidentku Denisa Rohanová | Facebook

Další neúspěšná kandidátka za Úsvit, tentokrát do zastupitelstva v Kralupech nad Vltavou, je Denisa Rohanová. Osobně kdybych prohrál volební bitvu o Kralupy nad Vltavou, necítil bych se dost sebejistě na to, abych šel bojovat o Hrad. 

Jejím hlavním tématem jsou dluhy a exekuce, ostatně už teď je prezidentkou České asociace povinných. To je super téma, ale asociace vypadá přinejmenším podivně. Rozhodně to vypadá, že si rádi editují vlastní wiki page, a když se podíváte na jejich fotky, potloukají se kolem nich lidé jako střeověký panoš a výpravčí bradavického expresu. 

Nejvíc mě mrzí, že na webu České asociace povinných je v sekci „Zprávy z tisku” odkaz s názvem Jiří Jiskra, ale nikam nevede. Je to velká škoda, Jiří Jiskra je ten člověk, který svého času natáčel videa, kde močí na vlajku Islámského státu a pak vyhlašuje džihád všem muslimům. 

Pokračování 9 / 13

Karel Diviš

Kandidát na prezidenta Karel DivišKandidát na prezidenta Karel Diviš | ČTK/Krumphanzl Michal

Karel Diviš by si představoval „civilního prezidenta, který uvidí věci v souvislostech a bude sbližovat lidi”. Tím „civilního” myslí nejspíš zdvořilého, ale stejně si myslím, že to může Petra Pavla urazit. Mezi kandidáty nikoho takového prý Diviš nevidí, takže se rozhodl kandidovat sám. Někdejší externí sportovní redaktor České televize, ale hlavně podnikatel v oblasti IT prý přemýšlel nad kandidaturou už od té minulé volby. 

Jeho firma IDC-Softwarehouse mimochodem vytvořila portál letuška.cz a troufl bych si tvrdit, že se nevyhnutelná porážka bude snášet mnohem lépe někomu, kdo pak odletí za dobrý peníze do tropů. Než třeba Janě Peterkové. 

Pokračování 10 / 13

Jakub Olbert

Jakub Kandidát na prezidenta Jakub OlbertJakub Kandidát na prezidenta Jakub Olbert | web hnutí Otevřeme Česko - Chcípl PES

Jakub Olbert kandiduje z platformy Otevřeme Česko a s podporou iniciativy Chcípl PES. Z toho asi přesně víte, co je jeho hlavní drive. Je to ten typ člověka, který na Facebook natáčí videa o tom, že když někde vidíte nějaká fakta, máte jít na „nemainstreamová média” a tam si najít opravdová fakta. Prý mu chybí svoboda. 

Mně zase chybí časy, kdy se konspirační teoretici aspoň trochu snažili. 

Pokračování 11 / 13

Klára Long Slámová

Kandidátka na prezidentku Klára Long SlámováKandidátka na prezidentku Klára Long Slámová | TV Nova

Klára Slámová je známá v České republice jako vysokoprofilová právnička. Dělala obhájkyni v řadě vysoce medializovaných případů. Obhajovala Kajínka, členy Ku-Klux-Klanu, technaře, mladé nácky, příbuzné v případu Kramný… madam Long Slámová má evidentně ráda dvě věci. Výzvy a publicitu. V případě prezidentské volby se jí pochopitelně může dostat obojího vrchovatě. 

Kdybyste chtěli vidět z kandidátky víc, tak na Nově vznikl v roce 2017 pořad Soudy Kláry Slámové. Měla to být odpověď Novy na soudkyni Barbaru. Lepší, profesionálnější a uvěřitelnější soudní show. To úplně nedopadlo, protože si na Nově nejspíš nikdo neuvědomil, že na Soudkyni Barbaru se nikdo nedívá kvůli profesionalitě nebo kvalitě. 

Jo a když jsme u kvality TV Barrandov…

Pokračování 12 / 13

Jaromír Soukup

Kandidát na prezidenta Jaromír SoukupKandidát na prezidenta Jaromír Soukup | Reprofoto TV Barrandov

Jaromír Soukup v posledních letech vypadá,  jako kdyby vylezl z lovecraftovské povídky. Jakože viděl něco strašného a od té doby se mu postupně rozkládá osobnost. Akorát že se zbláznil do médií, takže to můžeme všichni každý večer sledovat v televizi. Nejdřív jsme byli z toho, co se děje na Barrandově, znepokojeni, pak to bylo k smíchu, teď už je to jenom nepříjemné na sledování. 

Těžko říct, jestli bude mít Aréna Jaromíra Soukupa větší sledovanost, když se bude natáčet ve Vladislavském sále… ale já bych si troufl tvrdit, že ne. Třeba Jaromír doufá, že se mu podaří absorbovat OVTV. 

Pokračování 13 / 13

Miloš Knor

Kandidát na prezidenta Miloš KnorKandidát na prezidenta Miloš Knor | Martin Hykl

Jak jste si asi mohli všimnout, většina kandidátů na Hrad působí jako nepovedený vtip. A na nepovedené vtipy není v Česku větší expert než komik a antivaxer Miloš Knor. Pro zkušeného komika není lepší byznys než mít vděčné publikum a není vděčnějšího publika než fanatičtí političtí přívrženci. Popravdě se Knorovi vůbec nedivím, že si chce zkusit boostnout kariéru takhle, protože třeba Miloš Zeman vypráví už dvacet let pořád dokola dvě a ty samé anekdoty a lidé se jim smějí furt.