Zdroj: BANADOR

Vyzkoušejte, jak chutná mexická kuchyně na grilu

Jídel, které si můžete připravit na kamado grilu je velká spousta. Co zkusit něco neobvyklého, jako jsou chutě a barvy mexické kuchyně? Nasaďte sombrero a podívejte se, co si můžete ukuchtit na keramickém grilu.

Každý fanoušek mexických jídel ví, že základem této barevné a voňavé kuchyně jsou tortilly. Tyto jednoduché placky můžete připravit v mnoha variantách. Podívejte se, jaké možnosti tento jednoduchý recept nabízí.

O mexické tortille

Tradiční mexické tortilly se připravují z kukuřice. V západních kuchyních se ale často dává přednost pšeničné mouce. Pokud pro přípravu využijete kamado gril Big Green Egg, doporučujeme pšenici. Placky jsou stejně dobré, a navíc jednodušší na přípravu. Vyzkoušejte je jen tak třeba s guacamole nebo salsou. A nebo se podívejte, co vše je možné z tortill vykouzlit.

BANADOR

Enchilada

První možností je enchilada. Jsou to placky, které se naplněné a zatočené položí do mísy, zalijí šlehačkou a posypou sýrem. Potom se nechají zapéct v troubě nebo v grilu na dřevěné uhlí EGG. Základní ingrediencí pro přípravu je upečené kuře, které výborně doplní fazole nebo sladká kukuřice. Nastrouhaný sýr pak dodá jídlu krásnou křupavou kůrku.

BANADOR

Quesadilla

Quesadilla je dokonalý tortillový dortík se sýrem. Bývá nejčastěji plněná směsí sýru a masa, ale výborná je i vegetariánská verze bez masa. Příprava je velmi jednoduchá. Stačí jen náplň rozetřít po celé tortille a druhou plackou překrýt. Péct můžete přímo na zahradním grilu Big Green Egg v litinové pánvi nebo ve smaltovaném pekáči či litinové plotně. Jednoduše nakrájíte dortík na klínky a můžete podávat.

Tlayuda

Tlayuda je tradiční mexická dobrota, ačkoliv není ve světě tak známá. Na tortillu se pokládají různé ingredience, proto může být tlayuda podobná pizze. V Mexiku se na vršek používají smažené fazole, rajčata, sýr a avokádo. Tlayuda se tradičně peče v troubě, ale dá se připravit i na bbq grilu s pomocí convEGGtoru a grilovacího kamene.

Burrito

Pokud se mluví o klasické tortille, většinou máme na mysli burrito. Je to placka naplněná různými ingrediencemi, srolovaná a podávaná s variacemi omáček. Často je to guacamole, rajčatová salsa nebo chilli omáčka.

Fajita

Fajita je výraz pro styl servírování tortill. Vedle placek jsou totiž na stole připravené různé ingredience, jako je grilované maso, pečené kuře, smažené papriky, cibule, kukuřice, fazole, vařená rýže, rajčata, sýr a samozřejmě plno mexických omáček. Každý si tak může připravit tortillu s tím, co má nejradši.

BANADOR

Taco

Taco je malá tortilla, která je naplněná nejrůznější směsí. Tortilly mohou být měkké nebo tvrdé. Pravé tacos jsou ale z čerstvých a měkkých tortill. Tvrdé placky jsou americkou verzí tradičního mexického receptu.

Tak už víte, kterou variantu mexických tortill si na kamado grilu EGG připravíte jako první?