Video placeholde
Teri Hatcher po boku Pierce Brosnana v bondovce Zítřek nikdy neumírá
Teri Hatcher po boku Pierce Brosnana v bondovce Zítřek nikdy neumírá
Teri Hatcher po boku Pierce Brosnana v bondovce Zítřek nikdy neumírá
Teri Hatcher po boku Pierce Brosnana v bondovce Zítřek nikdy neumírá
Teri Hatcher po boku Pierce Brosnana v bondovce Zítřek nikdy neumírá
7
Fotogalerie

Spisovatelka, roztleskávačka a zoufalá manželka. Teri Hatcherová porazila bondovské prokletí

Špionážní drama s názvem Zítřek nikdy neumírá patří mezi filmové klasiky. Pierce Brosnan dodal sérii o Jamesi Bondovi nový impuls, po jeho boku stanula americká herečka Teri Hatcherová. Před rolí v bondovce se mihla například v seriálu MacGyver. V novém miléniu excelovala jako jedna ze zoufalých manželek. Role Bond girl jí ještě více pomohla v rozjeté kariéře.

Teri Lynn Hatcherová se narodila začátkem prosince 1964 v Kalifornii. Vyrůstala jako jedináček, měla velmi pestrý původ, protože její otec pocházel z Británie, matka měla pro změnu předky v Sýrii a Česku. V útlém věku začala navštěvovat baletní školu, zároveň se věnovala klasickému studiu. Někdo by mohl podotknout, že měla vysněné dětství, jenže…

Šrámy z dětství

Hatcherová v roce 2006 uvedla, že v pěti letech byla sexuálně zneužita svým strýcem. O incidentu nikomu neřekla, ledy se pohnuly až poté, co zjistila, že stejný muž napadl čtrnáctiletou dívku. Ta nátlak nevydržela a posléze spáchala sebevraždu. Herečka, která v té době zažívala vrchol popularity, dokonce svědčila u soudu.

Vraťme se ale zpět do osmdesátých let, Hatcherová zamířila na konzervatoř a chtěla se stát herečkou. Souběžně se školou začala pracovat, jedna z prvních brigád byla u týmu amerického fotbalu. Hatcherová téměř rok působila jako roztleskávačka, krátce nato získala první seriálovou roli, jednalo se o The Love Boat.

Díky poskytnuté příležitosti se nabídky jen hrnuly, šest epizod si připsala v sérii MacGyver. Hatcherová ale stále čekala na filmovou premiéru, tu jí nakonec poskytl Albert Magnoli ve snímku Tango a Cash, kde se setkala například se Sylvesterem Stallonem. Začátkem 90. let získala stálou práci díky seriálu Superman. V téže době pobláznila celé Spojené státy, nechala se totiž zvěčnit nahá, obalená pouze supermanským pláštěm.

Zoufalá manželka Susan

Dařilo se jí i v osobním životě, v roce 1994 měla svatbu, jejím vyvoleným byl herec Jon Tenney. Ostatně díky němu se Hatcherová objevila v bondovce Zítřek nikdy neumírá. V jednom rozhovoru se totiž svěřila, že si manžel přál mít doba Bond girl. Producenti nakonec vybíral mezi Hatcherovou a Monicou Belluci, důvěru dostala americká herečka.

Během natáčení se však objevila komplikace, protože Hatcherová byla těhotná, a tak práce musela probíhat rychle. „Nikdy nechodila včas,“ vzpomínal po letech Pierce Brosnan. Pravdou je, že po premiéře byla Hatcherová označena za jednu z nejkrásnějších hereček. V podobných žebříčcích se umísťovala až do roku 2000.

Přestože by se mohlo zdát, že role Paris Carverové byla nejvýznamnějším hereččiným počinem, není tomu tak. V roce 2004 vyhrála konkurz na jednu ze zoufalých manželek ve stejnojmenném seriálu. Susan Mayerová ji provázela téměř osm let, poté oblíbená série skončila. Hatcherová ale v průběhu nezahálela.

Youtuberka Teri Hatcherová

Naplnila svou pověst seriálové herečky, a tak ji mohli diváci zahlédnout v několika epizodách Frasiera či Dva a půl chlapa. Filmové prostředí jí příliš nepřálo, za zmínku stojí snímky Spy Kids či Koralína a svět za tajnými dveřmi. Její hlas lze slyšet v pohádce Letadla. Dokázala se adaptovat na internetovou dobu a v roce 2018 si založila vlastní youtubový kanál.

V době, kdy si užívala největší slávu, vznikla také populární kniha Spálený toast: A jiné filozofické úvahy o životě. Publikace poskytuje cestu do hereččina nitra.

Hatcherová sice neměla štěstí na filmové projekty, na rozdíl od svých kolegyň vlastní několik filmových cen. Za snímek Zítřek nikdy neumírá obdržela Saturna pro nejlepší herečku ve vedlejší roli. Kritici vyzdvihli její působení v Zoufalých manželkách, díky tomu si odnesla v roce 2004 Zlatý glóbus.

Aktuálně natáčí jen sporadicky, stále však patří mezi nejhezčí herečky v branži.