Video placeholde

Děsivé video: Pod turistkou praskla skleněná vyhlídka chicagského mrakodrapu

Mrakodrap vysoký úctyhodných 442 metrů, který se nachází ve městě Chicago v Illinois, připravil jedné z návštěvnic děsivý zážitek. Prosklená vyhlídka, která je umístěná ve 103. patře budovy, praskla pod nohama jedné z návštěvnic. Stalo se tak už podruhé během posledních pěti let. Během nehody se nikomu nic nestalo.

Turisté, kteří si byli prohlédnout illinoiskou metropoli z výšky, se minulé pondělí stali svědky hrozivě vypadající události. V mrakodrapu jménem Willis Tower, který kromě sídla úřadů poskytuje také možnost vyhlídky, popraskalo sklo, po němž jedna z návštěvnic zrovna šla. Ze skla jsou totiž vyrobené vyhlídkové balkony, z nichž je možné se za normálních okolností radovat z výhledu na město.

Budova je nejvyšším mrakodrapem Chicaga a druhá nejvyšší ve Spojených státech. Na místě stojí od roku 1973. Když před pěti lety došlo k podobné události, statik následně konstatoval, že skleněné vyhlídky podél budovy jsou bezpečné. Nyní zřejmě dojde k novému přezkoumání těchto atrakcí.

Jedna z turistek zrovna stála na skleněné vyhlídce, když sklo pod ní začalo praskat. Děsivá událost je zachycena na videu, které odvysílaly zpravodajské relace několika amerických televizí.