Jeptišky z kapely Siervas hrají rock´n´roll i pop.

Jeptišky z kapely Siervas hrají rock´n´roll i pop. Zdroj: Repro You Tube

Jeptišky hrající rock´n´roll i pop okouzlují svět. Už několikrát zahrály i papeži

Jmenují se Siervas (Služebnice), mají miliony zhlédnutí na platformách You Tube, Spotify a iTunes, měly už koncerty v 11 zemích světa a hrály na několika návštěvách papeže Františka (v Peru, Mexiku a teď v Panamě). Nebylo by to možná nic ojedinělého, kdyby se nejednalo o jeptišky, které hrají rock´n´roll i pop. Chtějí jít s dobou i když záměrem je také přilákat ke katolické víře mladé lidi.

Skupina vznikla v roce 2014 v Peru. Kromě místních jeptišek jí tvoří také řeholnice z Chile, Ekvádoru, Kostariky, Filipín, Japonska a Číny. Hrají v různých sestavách, někdy účinkuje až 11 žen.

„Byl to Boží plán, abychom se setkaly,“ popisuje podle agentury AFP neobvyklé hudební těleso čtyřiadvacetiletá sestra Arisa z Japonska.

Jeptišky ze skupiny Siervas hrají na heliportu, jako některé slavné kapely světa:

„Neděláme jenom hudbu, ale roznášíme i jídlo bezdomovcům na ulicích, jezdíme do ženských věznic a hrajeme pro útěchu zdravotně postiženým,“ vysvětluje pak sestra Daniela, která hraje na bicí a pochází z Kostariky. Za koncerty nechaly aktivní sestry postavit také misijní dům v africké Angole.

Posledním vystoupením byl před několika dny koncert v průběhu návštěvy papeže Františka ve středoamerické Panamě.