Internetový adresář Reflexu č. 2

Nejdetailnější a nejlépe zpracované informace o katastrofě v jihovýchodní Asii najdete ve webové encyklopedii „s otevřeným zdrojovým kódem“. Jak vypadá pobřeží, které zasáhne vlna tsunami? Co je vlna tsunami, ví po zemětřesení v Indickém oceánu každé malé dítě....

Nejdetailnější a nejlépe zpracované informace o katastrofě v jihovýchodní Asii nenajdete kupodivu na žádném zpravodajském serveru, ale ve webové encyklopedii „s otevřeným zdrojovým kódem“. Wikipedia je výsledkem kolektivní práce internetových uživatelů a dokazuje, že velké množství amatérů může vytvořit stoprocentně profesionální výsledek.


http://en.wikipedia.org/wiki/2004_Indian_Ocean_earthquake



Jak vypadá pobřeží, které zasáhne vlna tsunami? A jak vypadalo předtím? Děsivé a zároveň mimořádně zajímavé obrázky nabízejí satelitní snímky. Výběr těch nejlepších najdete na této stránce.


http://www.waveofdestruction.org/satellite.php





Co je vlna tsunami, ví po zemětřesení v Indickém oceánu každé malé dítě. A než lingvisté a novinoví editoři dořeší, zda česky psát správně „tsunami“, anebo „cunami“, můžeme přemýšlet, kdy se tohle atraktivní slovo uplatní v marketingu. A jak to dopadne s výrobky, které si slovo tsunami vypůjčily už věštecky dopředu. Jako třeba americký prací prášek, který nečistoty zasáhne „vlnou tsunami svých enzymů“.


http://www.tsunamiwave.com/