Jak to vidí bulvár

Jak to vidí bulvár

Jak to vidí bulvár

V sobotu mne na plzeňské demonstraci napadl mladý neonacista. Nic se mi nestalo, zato jeho sebrala policie a bude stíhán pro přestupek. Když jsem se však po demonstraci i výslechu dostal domů, nestačil jsem se divit mediálním reflexím.


Byl jsem napaden pěkně po skinheadsku zezadu, a když jsem se zvedl, útočník se snažil zamíchat do davu. Až novináři okolo mi ho ukázali. Pak ho sebrali. Jak to celé vidí média? "Policisté a členové antikonfliktního týmu asistovali při prvních drobných konfliktech, například mezi jedním z demonstrantů a novinářem Jiřím X. Doležalem," píše aktualne.cz a můj dotaz na pana Štěpánka z Dělnické strany, proč mají neonacisté křivé hlavy, popsali slovy: "Do diskuze se zástupci Dělnické strany se pustil i publicista Jiří X. Doležal. ,Neprovokujte tady, pane Doležale,' okřikli ho tři přítomní radikálové, na což Doležal zareagoval tím, že si je začal fotografovat."
Stačí však překliknout na novinky a jsme úplně jinde: "Zřejmě jediné potyčky se zúčastnil redaktor Reflexu J. X. Doležal a jeden z demonstrantů, ale tento konflikt byl hned zažehnán. Policie a "antikonfliktní tým" oba muže od sebe roztrhly a situaci uklidnily."
Svět bulváru a realita se prostě už nekryjí ani v tom nejmenším...