Video placeholde
Petr Čech strávil ve Spartě sezonu 2001/2002
Petr Čech vychytal v 70 za Rennes 22 čistých kont
Český gólman Arsenalu Petr Čech v posledních měsících své úžasné kariéry
Petr Čech na tréninku Arsenalu před finále  Evropské ligy
Petr Čech ve chvíli, kdy se s Arsenalem chystal na finále Evropské ligy proti Chelsea
16
Fotogalerie

Loučení fotbalové ikony. Petr Čech vzpomíná na vteřinu, kdy se zastavil svět

Legendárního brankář Petra Čecha, který před pár dny oslavil 37. narozeniny, čeká ve středu 29. května pravděpodobně  poslední zápas jeho kariéry. Na olympijském stadionu v ázerbajdžánském Baku svede závěrečný souboj evropské ligy UEFA. Finálové utkání bude pro brankáře Arsenalu o to symboličtější, že v něm nastoupí proti svému bývalému týmu z Chelsea. Derby londýnských rivalů završí éru, která zahrnuje čtyři tituly v anglické lize, pět vítězství v anglickém poháru, vítězství v obou hlavních evropských pohárech, rekord v počtu vychytaných nul a řadu dalších trofejí. 

O tom, který z dosažených úspěchů byl pro něj osobně během třiceti let ve fotbale nejcennějším, se Petr Čech rozpovídal na internetové televizi Mall.tv. V pořadu Top Moment popsal velmi barvitě a expresivně okamžik, kdy se mu na pár vteřin zastavil svět.

Největší okamžik fotbalové kariéry Petra Čecha se  začal psát za prudkého lijáku na stadionu v moskevských Lužnikách, 22. května 2008, v půl druhé v noci a nezačal vůbec dobře… Kapitán Chelsea John Terry tehdy neproměnil pokutový kop…

CELÝ ROZHOVOR NAJDETE VE VIDEU: