Video placeholde

Odmítám být cvičenou opicí a na někoho tak působím jako arogantní č*rák, říká Jakub Štáfek

Jakub Štáfek (31),  známý mimo jiné ze seriálu Vyšehrad a stejnojmenného filmu Vyšehrad: Fylm, který na ČSFD zatím drží skóre 78 %, se věnuje herectví a režii již několik let. Jeho poslední projekty prosluly především nezanedbatelnou mírou kontroverze a dávkou primitivního humoru. Pohyb po tenkém ledě mu problém nedělá, právě naopak. Snaží se ze situace vytěžit maximum, nehledě na fakt, že spousta lidí považuje Štáfkovo počínání za nepřístojné. „Chybí jim sebereflexe,“ říká.

„To, co dělám, může rozhodně působit arogantně,“ uznal v odpovědi na otázku Čestmíra Strakatého, zda si je vědom, na jaké se pohybuje hraně. Lidé ho prý vidí jen jako namachrovaného šampónka předvádějícího se před kamerou a žijícího v přesvědčení, že mu patří svět. Sám ale říká, že přes všechno, co dokázal, je stále „úplná nicka“. „Nedokážou to pochopit, což je smutné,“ dodal.

Nakonec řekl, proč jeho tvorba může leckdy být vnímána kriticky. „V momentě, kdy nemá člověk sebereflexi, tak jsem pro něj arogantní čurák,“ uzavřel téma Štáfek.