Jednání vlády: Petr Fiala (30.4.2024)

Jednání vlády: Petr Fiala (30.4.2024) Zdroj: Úřad vlády

Jana Bendová: Fialova vláda mění důchody z masochismu, podle Havlíčka jí jde o fleky. A je Kalousek popleta?

Po atentátu na slovenského premiéra Fica se i v Česku všudypřítomně vznášejí apely na smíření rozpolcených společností, na ubrání plynu ve vzájemném obviňování politiků, na snížení stupně slovní agresivity.  Zuzana Majerová, předsedkyně Trikolóry, která s Okamurovým SPD aktuálně kandiduje do evropského parlamentu, si apel vysvětlila po svém: premiéra Fialu označila na síti X za „politického grázla“, o Magdě Vášáryové napsala, že je „hloupá nebezpečná fanatička“. Jen Miroslava Kalouska oslovila po jeho ohrazení něžným „vy popleto“. Tak to bychom měli, minikurz usmiřování máme za sebou.

Naproti tomu odbory prozíravě a chvályhodně odvolaly kvůli tragické slovenské události protivládní demonstraci. Tam se totiž pro agresivní výrazivo obvykle nechodí daleko. Pochvalu si ovšem už nezaslouží názor předáka ČMKOS Středuly, že důchodová reforma není zatím třeba. A víte, proč na ní Fialova vláda trvá, i když ji kvůli tomu veřejnost nebude milovat? Ponoříme-li se do dalšího výtrysku politické poezie Karla Havlíčka, najdeme v něm možná vysvětlení: jde jim o fleky. Jak si udržet fleky nepopulární agendou je ovšem záhadou. Jistě má ANO na to nějaký recept. Bude velmi tajný, neboť Babišova vláda se ničeho nepopulárního a reformního nikdy nedopustila. 

Pokračování 2 / 7

V Praze není blaze

Jednotné přijímačky na střední školy (12.4.2024)

Přijímačky na střední školy ukázaly propastné rozdíly: zatímco v Praze bylo třeba k přijetí na gymnázium kolem 80 bodů, mimo metropoli stačila polovina i méně. V Praze je zkrátka moc žáků a málo škol. A kdo za ten předvídatelný problém může? Přece ten, kdo v Česku může za všechno: Nikdo.

Pokračování 3 / 7

Byznys Jaromíra Soukupa

Jaromír Soukup

Jaromír Soukup už není majitelem TV Barrandov, společnost ovládl Jan Čermák. Že by se laskavý divák už měl těšit na Arénu Jana Čermáka, Kauzy Jana Čermáka, Instinkty Jana Čermáka, Týden podle Jana Čermáka…?

Pokračování 4 / 7

Chvilka poezie Karla Havlíčka

Sněm ANO: Projev Karla Havlíčka (10.2.2024)

Nenávist a strach o fleky. To je hlavní důvod, proč pětikoalice drží pohromadě. Společná vize, odvaha něco změnit, nebo rozhodnost? Ani omylem. Pro naplnění svých potřeb si berou lidi jako rukojmí, a ještě se u toho tváří jako morální majáky.“ Tolik další výtrysk z poezie Karla Havlíčka, morálního majáku sociálních sítí.

Pokračování 5 / 7

Zlaté Středulovo vejce

Volba předsedy ČMKOS 25. 3. 2024

Reforma důchodů zatím není třeba, stačí zvýšit daně, třeba ty z nemovitostí, tvrdí předák ČMKOS Josef Středula. Pan šéfodborář na to kápl! Zdroje tu jsou, to už se ví od Špidlových dob, a taky je známo, že politici chtějí dělat zbytečné reformy jen z neodolatelného masochismu.

Pokračování 6 / 7

Dobré na pleť

Zuzana Majerová Zahradníková

Zuzana Majerová, šéfka Trikolóry, kuriózně přispěla na síti X ke zklidnění rozjitřené politické atmosféry výrazivem typu „politický grázl Fiala“, „veřejnoprávní mediální zločinci“. Ale možná je to dobré na pleť.

Pokračování 7 / 7

Topka neumí plavat

Marek Ženíšek (TOP 09)

Po vzedmutí vlnek při nechtěné rezignaci Heleny Langšádlové a trapasu s náhradníkem Pavlem Tulejou má TOP 09 na postu ministra pro vědu konečně nového člověka – Marka Ženíška. Vlnky se utišily a nad tímto neviditelným ministerstvem se opět zavře veřejná voda. Možná i nad topkou.