Video placeholde

Hřebejk: Užitečný idiot Blatný vadil Babišovi v cestě, proto je pryč. ANO a SPD jsou podnikatelské projekty

„O podnikatelských projektech, které se tváří jako politické strany, si myslím to nejhorší,“ říká režisér Jan Hřebejk v pořadu Prostor X, kde se krátce vyjádřil k současnému politickému dění. Dle jeho slov je dnešní politická scéna plná pokrytectví a lží. Příklady, které uvádí, se dozvíte ve videu v úvodu článku.

Je to jedna věc za druhou. Myslíte jako, že Babiš sundal Blatného proto, že Blatný je špatný ministr? Pochopitelně, že to není dobrý ministr. Kdo by dělal s Babišem? Ale nesundavá ho proto, že je špatný ministr, sundavá ho proto, že mu zase někde vadí v cestě někam, v nějaké loupeži, kterou je potřeba dokončit nebo v nějaký sviňárně, kterou je potřeba udělat… Tam tenhle užitečný idiot vadí prostě. To je všechno prostě. A my na to máme koukat, jakože se tam shodla rada moudrých a zjistila, že pan Blatný je nějaký špatný ministr. Není. Jim tam vadí prostě, možná potřebují někde nakoupit nějaký ruský vakcíny nebo něco. Opravdu si myslím o nich jen to nejhorší,“ říká Jan Hřebejk.

Celý rozhovor s Janem Hřebejkem můžete zhlédnout zde: 

Video placeholde

Prostor X: Rozhovor s Janem Hřebejkem • Prostor X

Na otázku, koho má konkrétně na mysli, odpovídá režisér, že politiky v podnikatelských projektech, které se tváří jako politické strany: „ANO a SPD, to jsou podnikatelské projekty. Nehledě na lidi, kteří tomu posluhují. V jednom případě Tomia Okamury a Radima Fialy… To je podnikatelský projekt postavený na debilech, samozřejmě, a jako na tom, že lidé volí tohleto hnědáctví, ale ti lidé to mají jako podnikání. Vždyť se podívejte na toho Faltýnka. Myslíte, že ten dělá politiku, aby něčemu prospěl? Ne, aby mu zůstala za nehtama. Vždyť to tak je.“