Video placeholde
Streamer Petr CzechCloud Žalud
S největším českým streamerem Vojtěchem Agraelem Fišarem
Streamer Petr CzechCloud Žalud
Streamer Petr CzechCloud Žalud
Streamer Petr CzechCloud Žalud
7
Fotogalerie

Hraní her mu vydělává i po třicítce. Lidi mi platí, protože jsem vtipný, říká streamer CzechCloud

Přestože věkově se řadí Petr Žalud alias CzechCloud (32) k těm starším tuzemským streamerům, na platformě Twitch patří mezi ty aktuálně nejsledovanější. Živým vysíláním hraní videoher si vydělává od prosince roku 2017. Podívejte se na rozhovor ve videu v úvodu článku, kde se bavíme nejen o začátcích, současnosti či budoucnosti streamování, ale i o jeho soukromí, příjmech či plánech do budoucna.

Pro Petra CzechClouda Žaluda byl rok 2017 tím, který mu zcela změnil život. S svým týmem vyhrál mistrovství světa v karetní videohře Heartstone. Krátce na to opustil klasické zaměstnání a začal se živit výhradně streamováním na Twitchi. V tom ho mimochodem podpořila i jeho rodina, což je poměrně unikátní. Většinu streamerů totiž od jejich práce okolí spíš odrazuje.

Každodenní živé vysílání vám sice může po pár letech tvrdé práce přinést nadstandardní příjem, je ale poměrně náročné na psychiku. Petr to přirovnává k podnikání v pohostinství v době koronaviru. Prostředí Twitche je extrémně vrtkavé a o svůj příjem může přijít prakticky ze dne na den. Kromě toho je tu navíc potřeba být neustále vtipný a pohotový, protože to je to, co od něj jeho fanoušci a hlavně předplatitelé vyžadují.

Jeho hlavním zdrojem příjmů jsou dnes právě měsíční příspěvky od předplatitelů, které se ale každý měsíc liší. „Někdy to může být sto tisíc, někdy jen třicet. To vše se ale dělí hned mezi několik lidí, které zaměstnávám. Ti se starají nejen o moderování chatu, ale i o sociální sítě, grafiku či maily,“ říká Petr.

A v čem je zrovna CzechCloud unikátní? Jednou z hlavních věcí je to, že umí své slabé stránky přetavit v úspěch. Legraci si dělá ze svých videoherních dovedností i z řídkého porostu vlasů. To vedlo k tomu, že se v rámci charitativního streamu nechal ostříhat dohola a od té doby sám sebe tituluje jako největší pleš českého Twitche. Podívejte se na rozhovor se streamerem CzechCloudem a dejte nám vědět, co na něj říkáte.

Kromě CzechClouda jsme z řad streamerů vyzpovídali v prosinci 2019 i Vojtěcha Agraela Fišara, který je na české scéně absolutní jedničkou. Rozhovor najdete zde >>>