TMBK ukradl fotografu Tomáši Třeštíkovi jeho pověstný balkón, na kterém se fotí (i mimo)letenské celebrity. Podle našich zpráv Tomáš nebyl rád.

TMBK ukradl fotografu Tomáši Třeštíkovi jeho pověstný balkón, na kterém se fotí (i mimo)letenské celebrity. Podle našich zpráv Tomáš nebyl rád. Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Vynesou tyhle a podobné koláže panu TMBK cenu českého internetu Křišťálová lupa?  Je opět nominován v kategorii One (wo)-man show. Hlasuje se do 1. listopadu, 22. 11. se dozvíme výsledky.
Jaromír Soukup a Jaromír Soukup.
TMBK vs. DPH na pivo
TMBK vs. DPH na pivo
Vynesou tyhle a podobné koláže panu TMBK cenu českého internetu Křišťálová lupa?  Je opět nominován v kategorii One (wo)-man show. Hlasuje se do 1. listopadu, 22. 11. se dozvíme výsledky.
12
Fotogalerie

TMBK: Od té doby, co jsem slavný a tchyně Halina Pawlowská žije v mém stínu, spolu vycházíme skvěle

Nejznámější český kolážista, nejvirálnější člověk v Česku, grafik bez hranic, muž s nekonečným smyslem pro černý humor, zeť Haliny Pawlowské, provokatér. To vše a mnoho dalšího, je Tomáš Břínek, známý jako TMBK, kterého jsme se zeptali na to, jak se mu tvoří a žije v karanténě. 

Jsi spíše introvert a pracuješ často doma nebo někde v ústraní. Je pro tebe karanténa vůbec nějaká změna? 

Co se týče mého pracovního života, tak vlastně skoro vůbec, jelikož jak říkáš, většinou pracuji z domova. Co mi ale chybí, je ten sociální kontakt s lidmi a můj kulturní život. Přednášky, výstavy, bary, koncerty, cestování a hlavně můj dealer. To byl vtip, samozřejmě.

Kde tedy karanténu trávíš? 

U tchyně na rodinném zámku, i když teď je to tedy spíše nedobytný hrad.  

Viděla jsem na sociálních sítích, že jsi právě své tchyni Halině Pawlowské pomáhal natáčet její pořad Banánové rybičky. Jak ti to šlo? 

Bohužel se nejednalo o legendární Banánové rybičky, je to takový jakoby video deník z karantény pro ČT3. A jelikož si sem do baráku nechceme pouštět štáb, tak se vymyslel „geniální nápad“, že si jen půjčím techniku a všechno odbavím já. Naštěstí jsem člověk renesanční a umím úplně všechno!

Jaký spolu máte vlastně vztah? Hádáte se někdy? 

Nehádáme se vůbec. Náš vztah je úplně v pořádku. A od té doby, co jsem se stal slavnějším a ona je v mém stínu, se to ještě více pročistilo. 

Nedávno jsi psal, že jsi pokořil nějaký rekord, co se týče virálnosti jedné z tvých koláží. Řekneš mi o tom něco víc? 

Jednalo se o parodii na uvedení nového iPhonu. Byl na ní čínský prezident a ukazoval zbrusu nový covid-20. Byla to tedy věc určená primárně pro mou sesterskou stránku TMBK SATIRE, která je zaměřená na globální tvorbu. A jestli si to dobře pomatuji, tak na Facebooku to mělo dosah přes 4,5 miliónu, 155 tisíc lajků a 57 tisíc sdílení. Na Instagramu pak něco okolo 105 tisíc lajků. Ale na světě jsou samozřejmě důležitější věci než úspěch ve světě sociálních sítí. Například Playstation.  

Dá se říct, že je pro tebe karanténa „zlaté období“? Všichni sedí doma u internetu a lajkují tvoje koláže... 

Ano, sedí doma a mezi sledováním pornhubu lajkují mé koláže. Koronavirus je holt velké téma a zdá se, že tady s námi bude ještě dlouho, bohužel.

Působí na tebe nějak psychicky, že nemůžeš ven? 

Dost mě to naleptává a s příchodem léta to bude ještě depresivnější, pokud se to nezlepší. Ale nechci si stěžovat, to by k doktorům apod. nebylo úplně ohleduplné. 

Kam půjdeš jako první, až se zruší opatření proti šíření koronaviru? 

Asi si půjdu dát někam dobrého smaženého netopýra anebo se jen tak projít a pak si dát drink v mém oblíbeném baru – jestli ještě bude existovat.   

Co bude s tvojí plánovanou výstavou, na kterou jsi vybíral peníze? 

Výstava bude pravděpodobně přesunuta až do druhé poloviny roku. Bude na 100 %, ale záleží holt kdy a to bohužel neovlivním.