Video placeholde

Miroslav Kalousek v Reflexích: Politika do sportu nepatří, i když se píská na Orbána

Aktuální vydání Reflexí se tentokrát týkalo politiky jen zdánlivě: Je normální, aby Němci během fotbalového utkání pískali při hymně na maďarské fotbalisty? Šéfredaktor Reflexu Marek Stoniš říká: „Těšil jsem se, že po pádu komunismu nebudu muset fandit podle politické orientace jako za bolševika, třeba proti Rusům.“

Miroslav Kalousek v reakci na aktuální politizaci sportu říká, že nic se nemá přehánět. „Samozřejmě, že se mi nelíbí, když stadion píská na kluky fotbalisty, kteří třeba ani  nemusí volit Viktora Orbána."

Poslechněte si Reflexe Kalouska a Stoniše jako podcast:

„Současný aktivismus jde do absurdních rovin, kdy na olympiádu v Tokiu má například jet transgender vzpěračka, která má ve své kategorii porazit muže,“ říká Marek Stoniš.

„Je to samozřejmě nesmysl a nefér. Hrával jsem tenis a kdybych se postavil v soutěži proti ženám, prohrály by na celé čáře,“ říká Kalousek.

Reflexe Miroslava Kalouska a Marka Stoniše je pravidelný pořad, ve kterém šéfredaktor Reflexu debatuje s matadorem české polistopadové politiky o všem, co se děje kolem nás. Sledujte a poslouchejte každý týden na webu reflex.cz, redakčním Youtube kanále a všech hlavních podcastových platformách.

Na minulý díl Reflexí Kalouska a Stoniše se podívejte zde:

Video placeholde

Reflexe Kalouska a Stoniše: Za útok Šlachtových ozbrojenců na Úřad vlády ČR musí někdo nést odpovědnost. I po osmi letech. • Reflex.cz