Video placeholde

Politický populismus se stupňuje: Příště vyřeší Andrej Babiš nedostatek lékařů tombolou doktorských titulů

Nápad premiéra české vlády zavést letos takzvanou úřední maturitu byl rozcupován v aktuálním vydání podcastu Reflexe Marka Stoniše a Miroslava Kalouska. „To je úplný nesmysl, maturita je certifikát o dosaženém vzdělání,“ odmítl úvahy premiéra Babiše Miroslav Kalousek.

Oba diskutující se ovšem shodli, že téma maturit se stalo pro Andreje Babiše, respektive jeho marketéry, ideální záminkou, jak odvést pozornost veřejnosti i médií od základního problému dneška, kterým je fakt, že česká vláda nezvládá pandemii covidu a Česká republika je smutným rekordmanem v počtu úmrtí na tuto chorobu na počet obyvatel.

Kde tento populismus skončí? O čem všem dá ještě na internetu hlasovat ministryně financí Schillerová? Jak se dá Babišův populismus porazit? Idejemi, nebo ještě větším populismem? Podlehl někdy populismu v roli politika i Miroslav Kalousek?

Více se dozvíte v novém pravidelném podcastu Reflexe Miroslava Kalouska a Marka Stoniše. Příští díl už ve středu 17. března!

Reflexe Miroslava Kalouska a Marka Stoniše jsou nový pravidelný pořad, ve kterém šéfredaktor Reflexu debatuje s matadorem české polistopadové politiky o všem, co se děje kolem nás. Sledujte a poslouchejte každý týden na webu reflex.cz, redakčním YouTube kanálu a všech hlavních podcastových platformách.