Video placeholde
Miroslav Kalousek
Miroslav Kalousek
Miroslav Kalousek
Miroslav Kalousek
Miroslav Kalousek
9
Fotogalerie

Opozice měla jednat o vládě národní spásy, ale šanci nevyužila. Je to chyba, říká Kalousek v novém pořadu Reflexu

„Je to možná naivní nápad, ale zkusit se měl, do voleb zbývá ještě osm měsíců a na covid umírá tisíc lidí týdně,“ řekl bývalý poslanec a zakladatel TOP 09 Miroslav Kalousek Reflexu o variantě, že opozice měla tváří tvář neschopnosti vlády Andreje Babiše řešit pandemii koronaviru návrhem na sestavení nové „vlády národní spásy“ bez Andreje Babiše. Jeho další názory najdete ve videu v úvodu článku, kde v rámci pořadu Reflexe Miroslava Kalouska a Marka Stoniše komentuje aktuální politická témata a kauzy.

Podle Miroslava Kalouska by se o nové vládě mělo jednat se všemi parlamentními stranami, včetně komunistů nebo SPD, na vytvoření velké parlamentní většiny a dostat k jednacímu stolu vládu i prezidenta republiky, jenž by takovou většinu mohl jen těžko odmítnout.

Na otázku, proč k takovému kroku opozice dosud nepřistoupila, odpovídá Miroslav Kalousek, že opozici bohužel chybí „leadership“, větší tah na branku. Přitom situace je vážná a vláda Andreje Babiše zneužívá pandemii k totálnímu drancování a rozvratu veřejných financí.

Proč se nenechá očkovat ruskou vakcínou Sputnik? Co čeká budoucí vládu po podzimních volbách? Jak se cítí po třiceti letech mimo „velkou“ politiku?

Více se dozvíte se v novém pravidelném podcastu Reflexy Miroslava Kalouska a Marka Stoniše. Příští díl už ve středu 10. března!

 

Reflexe Miroslava Kalouska a Marka Stoniše je nový pravidelný pořad, ve kterém šéfredaktor Reflexu debatuje s matadorem české polistopadové politiky o všem, co se děje kolem nás. Sledujte a poslouchejte každý týden na webu reflex.cz, redakčním Youtube kanále a všech hlavních podcastových platformách.