Video placeholde

Zlatušková: Táta Babišovi uvěřil, bylo to nepochopitelné, do KSČ nevstoupil. Už za sebou rázně zabouchl dveře

Realita kolem nás je takový bizár, že to bez humoru nejde. Producentka a ředitelka festivalu Serial Killer Kamila Zlatušková to teď vidí v Česku černě. Její příspěvěk do unikátního filmu Reflexu Moje svoboda je neveselý a končí depresivně. Někteří lidé jsou tu podle ní výrazně svobodnější, než jiní. Tvrdí, že se vždy snažila dělat věci na hraně, a i proto musela skončit v České televizi. Zároveň nechtěla být hromosvodem pro útoky na veřejnoprávní médium.

Do České televize chtěla Zlatušková dostat teď už legendární Kancelář Blaník. Má za sebou kontroverzní projekty, ale taky věci zaměřené na politiku a satiru. Odchod z ČT ale nebyl dobrovolný, rozpustili její tvůrčí skupinu, a tak se potřebovala bránit. Televize se podle Zlatušková příliš bála útoků mimoňů, a teď proto nemá prostor reagovat přes humor a satiru.

Politická situace teď Zlatuškovou znepokojuje, věci se utahují. Její otec Jiří Zlatuška byl přitom poslancem vládního hnutí ANO, což pro ni bylo nepochopitelné. Uvěřil prý, že bude moci věci měnit, protože mu záleží na školství. Zlatušková se mu to snažila rozmluvit a teď je ráda, že z hnutí ANO vystoupil a zabouchl za sebou rázně dveře. O celé věci připravuje film.

Rozhovor s Kamilou Zlatuškovou vznikl na letošním filmovém festivalu v Karlových Varech. Také ona má svou minutu ve filmu Moje svoboda, který uvidíte na obrazovkách ČT ART od 15. listopadu ve 22:10 a od stejného data také na webu reflex.cz zdarma.