Video placeholde

Klaus: Zeman je supertěžce nemocný, ale jeho odchod urychlují, společnost je nafoukaná, Piráty nenávidím

Bývalý prezident Václav Klaus se obává směřování české republiky i světa kolem nás. Stát podle něj není v dobrém stavu a to, co bylo v devadesátých letech vybudováno, by mohlo být ztraceno. V dlouhém rozhovoru kritizuje vznikající vládu, volby pro něj byly neštěstí a naprostá prohra. V ODS teď vidí jen několik tváří, kterým jde o podle něj správné směřování státu. Zmiňuje třeba Jana Skopečka, který se ale prý právě kvůli svým názorům zřejmě ministrem financí nestane. Vysvětluje své obavy ze směřování republiky, Piráty například nenávidí a bojí se jich, ale taky mluví o důvodech vysoké inflace, která tu s námi bude prý ještě velmi dlouho.

Mluvit o epidemii neočkovaných je nehoráznost, je to lež, říká o výroku ministra zdravotnictví Vojtěcha Václav Klaus. Svůj pohled dokládá některými daty. Opatření má za fatální útok na svobodu lidí a to, že ho někdo bude chtít kontrolovat, je pro něj popřením elementárních principů lidské svobodu.

Chtěl jsem prezidenta Zemana povzbudit a ukázat mu, že není kůl v plotě, vysvětluje svou návštěvu v ÚVN  Klaus. Zeman teď podle něj zažívá nejtíživější okamžiky života, je supertěžce nemocný a lidé, kteří ho obletovali, od něj dávají ruce. Útok na prezidenta je podle Klause nespravedlivý, předsedovi Senátu Vystrčilovi a dalším nevěří ani slovo. Kritizuje ale taky Kancelář prezidenta republiky za špatnou komunikaci.

Proč je podle Václava Klause společnost nafoukaná a bohatá? Jaké to má důsledky? Jaké jsou důvody vysoké inflace? Proč mu tak vadí Jana Maláčová a Piráti? Jaká je vznikající vláda? A co vyčítá vládě Andreje Babiše?

Hlasovat pro Prostor X v soutěží Křišťálová lupa můžete ZDE >>>

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>