Video placeholde

Nečas: Šlachta všude lže, média straší pod tlakem covidových fanatiků, šéfové ODS stojí na ramenou Klause

Bývalý premiér Petr Nečas už politiku sleduje jen z povzdálí. Říká, že v ní stále víc převládají emoce a iracionalita. Předsedové ODS podle něj stojí na ramenou Václava Klause a mrzí ho, jak se exprezident se stranou rozešel. Nečas teď věří ve spolupráci koalice Spolu a Pirátů se Starosty, i když zejména Piráti mu nesedí. V rozhovoru mluví o údajných lžích Roberta Šlachty, covidových fanaticích a selhání médií i ekotalibanu a řešení ochrany klimatu.

Petr Nečas říká, že v době metanolové kauzy několik týdnů kvůli mrtvým nespal. Viní z ní mimo jiné ÚOOZ a jejího tehdejšího šéfa Roberta Šlachtu, který prý raději řešil odposlouchávání politiků. Podle Nečase Šlachta lže, za slovy o “sráčích z ÚOOZ” si stojí. Tvrdí, že on ani jeho žena zákon neporušili, navzdory jednomu rozsudku soudu. 

Expremiér ostře hodnotí postup státu během pandemie koronaviru. Zmiňuje “pseudoexperty”, kteří podle něj byli stejně nebezpeční jako covid-19. Kritizuje i přístup médií, která prý šířila strach. Zároveň ale dodává, že sám by v době vydávání opatření možná jednal stejně. I kvůli své zkušenosti z premiérského křesla není třeba k Andreji Babišovi tak kritický.

Jak podle Petra Nečase řešit změnu klimatu? Jak se změnila ODS? Jsou koaliční ústupky přijatelné? A udělal v křesle premiéra v souvislosti se svými kauzami nějakou chybu?

Hlasovat pro Prostor X v soutěží Křišťálová lupa můžete ZDE >>>

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>