Video placeholde

Lidi by měli volit ANO kvůli vládním úspěchům, k ODS mám blízko, říká lídr ANO v Praze Patrik Nacher

Vláda má za sebou úspěchy, kvůli kterým by lidi měli volit hnutí ANO, míní poslanec a lídr pražské kandidátky Patrik Nacher. Zmiňuje změny v exekucích, snížení daní a zvyšování platů a důchodů, za schodek přitom prý může hlavně covid, a to i za ten v rozpočtu plánovaném na příští rok. ODS je mu názorově blízká, což prý dokládají některá hlasování, spolupráci s ní si umí po volbách představit. Vadí mu ale agresivita, kterou političtí konkurenti vzbuzují v kampani proti ANO a premiéru Babišovi.

Podle Nachera budou volby i o tom, jak vláda zvládla covid a kdo by měl nést zodpovědnost za více než 30 tisíc mrtvých. Říká, ať už vláda rozhodne jakkoliv a poslouchá jakékoliv odborníky, je za to kritizovaná. Nikde jinde podle něj nebyl takový tlak a kritika ze strany opozice. Hnutí ANO podle něj netlačí svoje příznivce, aby byli agresivní vůči druhé straně na rozdíl od konkurentů.

Mám blízko k postojům ODS, spolupráce s ní by měla programovou logiku, říká o možné povolební spolupráci Nacher. Strany by podle něj měly spolupracovat na základě ideologického zakotvení, ne podle personálií. To prý lidi zajímá. Nacher by nemohl být ve vládě s někým, kdo mu je ideologicky vzdálený. Vládu ANO s ČSSD za podpory KSČM dává přitom zpětně částečně za vinu ODS.

Proč je na příští rok znovu plánovaný bezmála čtyřsetmiliardový deficit? Je hnutí ANO ideologicky konzistentní? Zvládla opravdu vláda epidemii covidu? A kdo chce, aby se pálily knihy Andreje Babiše? Dozvíte se v rozhovoru.

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>