Video placeholde

Trénink už 3 týdny po porodu, smutek bez dítěte v Tokiu. Kristiina Mäki o motivaci i heslu „vyrvat nohy z prdele“

Běžkyně Kristiina Mäki má za sebou hodně turbulentní rok. Loni s partnerem využili přestávku v závodech, kterou zapříčinila pandemie koronaviru, a rozhodli se mít dítě. I kdyby to znamenalo, že přijde o olympiádu. Mäki na začátku ledna porodila a už tři týdny po tom začala s prvním tréninkem. Říká, že s každým týdnem cítila, jak se zlepšuje, a postupem času začala věřit, že olympiáda může vyjít. Nakonec se dostala do finále.

Mäki popisuje, že její syn Kaapo hodně spal, a proto neměla pocit, že kvůli tréninku o něco přichází. V Tokiu už jí bylo bez dítěte smutno, vypadalo to ale, že Kaapovi tolik ne, říká s úsměvem. Všechna ta dřina podle ní stála za to. Heslo „vyrvat nohy z prdele“, které použila po úspěšném semifinále, mezitím zlidovělo. Prý to znamená prostě běžet rychle a Mäki těší, že ho teď lidé používají a třeba je i motivuje k běhu.

Musí Kristiina Mäki dodržovat přísný jídelníček, nebo jí cokoliv? Kdy začala běhat a běhá někdy pro radost? A jaký vlastně byl její poslední rok? Dozvíte se v rozhovoru.

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>