Video placeholde

Tomáš Klus jde ostře proti Babišovi se Zemanem: Všechno jde do kopru, psal jsem písně hladový, jejich činy jsou zlo

Herec a zpěvák Tomáš Klus právě teď točí novou pohádku a taky vydává nové album. Jmenuje se ČAUČESKU a je čistě politické. Chce upozornit na zlo v činech premiéra Babiše a prezidenta Zemana, tedy dua Zembiš. Věří, že brzy příjde změna.

Klus říká, že texty psal hladový, v posledním roce, kdy je vlastně bez práce. Jeho firma krachuje, a dokonce si musel půjčit u banky, aby mohl zaplatit daně. Jeho přátelé z kultury jsou na tom často ještě hůř. Stát v pomoci zklamal, i to ho motivovalo.

Podle Kluse je povinnost písničkáře upozorňovat na neduhy doby. Na desce mluví o střetu zájmů, premiéra mimo jiné popisuje jako amébu, prezidenta jako klauna. Připouští, že to může být urážlivé, sám už to prý i kvůli rétorice obou pánů hůř rozlišuje. Říká, že Babiš i Zeman možná jsou skvělí lidé, jejich činy a chování (i s důsledky) ale zlo jsou.

Klus v rozhovoru detailně vysvětluje svou motivaci, pohled na politické dění, ale mluví i o výhrůžkách, které mu chodí. Přiznává, že jeho fanynky by možná preferovaly milostné písně, on ale teď nemohl jinak. Na Babiše prý upozorňuje 10 let a teď to potřeboval nějak uzavřít. A lidem něco předat.

Proč potřebuje Tomáš Klus promlouvat k politice? Jak se mu žije v covidu? Kde je hranice urážky, kde ji Klus vnímá? A věří ještě, že bude líp? Dozvíte se v rozhovoru.

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>