Video placeholde

Novotný: Opravdu by bylo lepší, kdyby Babiš umřel, jsme národ kreténů. Jsem Prchal ODS, ale asi mě vyhodí

Chtěl bych, aby si se mnou ODS sedla a domluvila se, jak dál, ale reálnější je, že mě vyhodí, říká starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný /ODS/. Je zhrzený a uražený, tvrdí, že by si místo na kandidátce do sněmovny zasloužil, ale poslankyně Jana Černochová se ho prý bojí. Na starostu bude kandidovat znovu, i když už v ODS nebude, ale má taky nabídky ze soukromé sféry. A možná i politické.

Řeporyje ani ODS si mě nezaslouží, říká Novotný. Ve své obci ho štvou „hejtři“, strana naopak prý nedoceňuje jeho potenciál jak pro volby, tak z marketingového hlediska. Popisuje, že i když by možná patřil na magistrát, prointrikovat se na kandidátku je pro něj příliš práce. Intrikování je podle něj normální součást komunální politiky, aspoň tedy v ODS. Mluví i o tom, že sjezdy strany jsou vždy připravené.

Není to ideální, to, co tady dělám, říká v reakci na své výroky i z tohoto rozhovoru Novotný. Přiznává, že ví, že stranu poškozuje. Volá prý o pomoc, odcházet z ní nechce. Zároveň si ale ve výrocích nebere servítky. Popisuje, jak ho ODS ignoruje, i když jí chce pomoct s kontakty, zatímco další strana z koalice SPOLU po nich skočí.

Potvrdilo se mi, že by bylo pro Česko lepší, kdyby Andrej Babiš zemřel, stojí si za svými dřívějšími slovy Novotný. Podobná slova právě na adresu premiéra mu za hranou nepřijdu, protože to je prý pravda. Zároveň říká, že jsme národ kreténů a že lidem, kteří demonstrují proti vládním opatřením, by přál, aby aspoň chvíli umírali kvůli covidu. I vzhledem ke všem těmto výrokům si ale myslí, že by mezi poslanci nebyl zdaleka nejhorší.

Říká pravdu Pavel Novotný, když mluví o Janě Černochové nebo Janu Zahradilovi? Jak může v ODS dál působit, když ji vědomě poškozuje? Jaké má plány dál? A jak obhajuje svoje kontroverzní výroky?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>