Video placeholde

Liam Gallagher zahraje v Praze na Metronome Festivalu celý koncert trvající 90 minut!

Bývalý frontman ikonické britpopové kapely Oasis Liam Gallagher potvrdil, že v Praze v rámci Metronome Festivalu odehraje svůj celý koncert trvající devadesát minut, ve stejném složení, jako o týden později na legendárním Glastonbury. Dá se tedy s nadsázkou říct, že jeho koncert na Glastonbury bude kopií Metronome. Na hlavní Metronome scéně si navíc poprvé naživo vyzkouší i své nové album, které vydává a se kterým rovnou z Prahy vyráží na legendární festival Glastonbury. V Praze by měly kromě zcela nových skladeb zaznít také největší hity z jeho debutové sólové desky, kterou vydal v roce 2017 pod názvem As You Were a která okamžitě opanovala britský albový žebříček.

Milovníci Oasis se mohou těšit na vybrané nejznámější hity této kapely jako Wonderwall a dle loňských setlistů se dají očekávat také Champagne Supernova nebo Whatever. Oasis spoluzaložil Liam Gallagher v roce 1991 a kapela se stala jednou z nejúspěšnějších britských kapel všech dob. Oasis se ale po konfliktech s bratrem Noelem rozpadli v roce 2009 a Liam se po dvou deskách s kapelou Beady Eye rozhodl jít sólovou cestou.

Letošní rok je pro Liama Gallaghera důležitý hned z několika důvodů. Jednak vydá již zmíněné album a vyrazí na světové turné, které odstartuje právě v červnu v Praze na Metronome Festivalu, na počátku června má ale také premiéru dokument nazvaný As It Was, který mapuje jeho život. Sám Liam se nechal slyšet, že nový film slibuje emocionální příběh o tom, jak se jeden z největších rockových frontmanů všech dob propadl z vrcholu do života na okraji společnosti, který je plný nudy, chlastu a právních bitev.

Liam Gallagher je kromě svého mimořádného talentu známý také svými průšvihy a chuligánským chováním. Odcházení z jeviště, drsné vyjadřování nebo hádky s okolím jsou jeho globálním trademarkem. Jeho tvorba ale ukazuje, že se pod povrchem chuligána skrývá také nesmírně nadaný a citlivý umělec. Praha se tak má v pátek 21. června opravdu na co těšit!

Kromě toho, že Blesk.cz už nyní ví, že Liam Gallagher zahraje nezkrácenou verzi koncertu, která je na festivalu dost unikátní a Metronome se tak stane přípravou na Glastonbury festival.

Kompletní program a časy vystoupení najdete na webu festivalu >>>