Pražský výběr

Pražský výběr Zdroj: facebook Pražský výběr

Na Metronome Festival Prague vystoupí Pražský výběr. Bude to jediné vystoupení skupiny pod širým nebem

Metronome Festivalu Prague, který se 21. až 22. června 2019 uskuteční na pražském Výstavišti, přivítá také Pražský výběr. Půjde o jediný koncert kapely pod širým nebem v Praze. Již dříve pořadatelé oznámili, že na festivalu zahraje elektronická legenda Kraftwerk a také kapely Morcheeba a Primal Scream.

Pražský výběr zahraje ve složení, v němž nahrál své nejúspěšnější desky, navíc na pódium pozve několik hostů. "Chceme zahrát naše nejznámější skladby, ale i písně, které jsme delší dobu nehráli a které pro nás byly v rámci našeho vývoje zásadní," uvedl kytarista Michal Pavlíček.

Pražský výběr se podle klávesisty a zpěváka Michaela Kocába snažil reflektovat nejnovější vývoj v oblasti populární hudby. Několikrát koketoval s elektronickými transkripcemi svých písní. "Vývoj hudby jde nezadržitelné dál a pro nás je vždy výzvou ho buď akceptovat, nebo parafrázovat. Při uchování naší klasické "potrhlosti" se tedy můžete těšit na nová překvapení," podotkl.

Pražský výběr a Metronome festival

Jedním ze stěžejních vystoupení Pražského výběru byl koncert v pražské Sportovní hale u příležitosti odchodu sovětských okupačních vojsk z Československa v roce 1991, kde byl zvláštním hostem proslulý kytarista Frank Zappa. Zatím posledním velkým okamžikem v historii kapely byla pozice předkapely na koncertu Rolling Stones v pražských Letňanech v červenci 2018.

První ročník festivalu Metronome se na Výstavišti odehrál v roce 2016 s hlavními hvězdami Iggy Popem a kapelou Foals. O rok později lidé přišli hlavně na Stinga a Kasabian a letos na Johna Calea, Davida Byrnea či kapely Chemical Brothers a Massive Attack. Návštěvnost podle pořadatelů vzrostla ze 7500 diváků na prvním ročníku na letošních 18 000 lidí.