Terryho život je opět vzhůru nohama.

Terryho život je opět vzhůru nohama. Zdroj: facebook.com/chrisdeliaofficial

Exkluzivní fotografie z premiéry něčeho úplně jiného, co s článkem ani v nejmenším nesouvisí.
... zde s pohlednou dívkou...
Muž. Legenda.
3
Fotogalerie

Terryho život je jedna velká katastrofa: Chris D'Elia a jeho „původní snapchatové drama“

Jestli chcete točit seriály, nemusíte být HBO. Stoupající komediální hvězda Chris D'Elia si natočila svůj vlastní seriálový opus na mobilní aplikaci Snapchat. Má to pět sezón. A je to DRAMA.

Chris D'Elia je velmi zábavný chlapík, který bere sociální sítě blitzkriegem; na síti krátkých videoklipů Vine má nasbíráno přes půl druhého milionu odběratelů a jeho kanál patří k tomu minimu fakt vynalézavých (jinak se Vine dávno proměnil ve skladiště nejrádobyvtipnějších uživatelů mobilních telefonů s nejnižší úrovní sebereflexe). D'Elia přitom nezůstává jen u sbírání followerů a válcuje i mainstreamová média.

Muž. Legenda.Muž. Legenda.|facebook.com/chrisdeliaofficial

Kromě vineování, tweetování a dalších sociálně konektibilních věcí jede D'Elia ve velkém také sitcomy (je headlinerem naživo natáčeného Undateable podle knížky Undateable: 311 Things Guys do That Guarantee they Won´t be Dating or Having Sex) a úspěšný je také jako stand-up komik (jeho speciál White Male Black Comic odvysílal kanál Comedy Central – ovšem jeho četné výstupy v podcastu „ústředního inženýra pro zábavu a smích“ Willa Sassa Ten Minute Podcast jsou větší jízda).

Mimochodem, tady je jeho kousek o Rusech ze speciálu Incorrigible.

D'Elia před nějakým časem objevil Snapchat: mobilní aplikaci, která slouží především k tomu, aby se otcové a matky jejích uživatelů cítili opravdu staří. Snapchat je aplikace / messenger / zpravodajský kanál / sociální síť / syntetická droga, v níž lidé (mladší než vy) natáčejí videa, posílají si fotky doplněné vizuálními efekty a všemožně se jejím prostřednictvím propojují. Pochopit mechanismus, jakým třináctiletí uživatelé Snapchatu každé ráno odbaví čtyřicet příchozích zpráv za minutu, se marně pokoušeli mnozí, a snapchatové celebrity typu DJ Khaleda musí být záhadou i vědcům v CERNu. D'Elia na to šel ale od lesa – nabral na Snapchatu hordu následovníků a kromě obsahu, který je jen rozšířením toho, co dělá na Vineu, pro ně natočil něco, co sám označuje za „původní dramatický seriál“. O pěti sériích.

  Exkluzivní fotografie z premiéry něčeho úplně jiného, co s článkem ani v nejmenším nesouvisí.Exkluzivní fotografie z premiéry něčeho úplně jiného, co s článkem ani v nejmenším nesouvisí.|Profimedia.cz

Co na tom, že každá série trvá pár minut. Drama to opravdu je! D'Elia, jinak pohledný chlapík...

... zde s pohlednou dívkou...... zde s pohlednou dívkou...|Profimedia.cz

... jehož obličej připomíná (podle jeho opovrhovaného kolegy Briana Callena) seskupení ostrých úhlů, využil jeden z filtrů, které vám na Snapchatu v reálném čase promění obličej v ohavnou karikaturu, a natočil na něm pět dílů – pardon, pět sérií – „původního seriálu“ o neveselém životě japíka Terryho (možná v odpovědi na vineaovou postavičku jeho kamaráda Willa Sassa jménem Corey): namachrovaného vyceněného Američana s vlastní startupovou firmičkou, který rád jedná s obchodními partnery (co se na něj ale vždycky vykašlou), zve na rande nádherné holky (které nikdy nedorazí) a pojídá oříšky, na něž je alergický. Terryho život je jedna velká katastrofa a Terry si to v krátkých chvílích jasnozřivého vhledu (zpravidla ve finále každé „série“) uvědomuje. A to je na tom to drama. Jinak je to těžká, těžká hlína.

Na to, aby člověk mohl Terryho neveselý život od neveselého začátku do neveselého konce sledovat, nepotřebuje mít Snapchat. D'Elia celé tohle veledílo, natočené v pauzách na oběd, před spaním v nějakém losangelském hotelu a v lehu na nočním parkovišti (v dramatickém závěru druhé série), republikoval na svých facebookových stránkách. V jednom snapchatovém rantu v parafrázi na všechny ty Hry o trůny a Domy z karet agresivně (a za jízdy) zdůrazňoval, že to nejsou žádná youtubová „videa“, ale že jde o „původní sérii z produkce Snapchatu, kterou nyní exkluzivně vysílá Facebook“.

A nyní ji tedy v přímém vstupu ze slunné Kalifornie přenáší telemostem Reflex.

Tady je první série, ve které se Terry vyzná ze své obliby obchodních schůzek, protože „meeting“ je vždycky „potenciální byznys“ (pokud jste tedy Mark Zuckerberg a ne zrovna Terry). 

Terry.

Zveřejnil(a) Chris D'Elia dne 20. únor 2016

Ve druhé sérii jede Terry na koncert kapely Incubus. S „kámoši“. Protože je super mít kamarády; když je máte. „Všechno v cajku,“ samo sebou. Jenže... život je pes. 

Terry goes to Incubus.

Zveřejnil(a) Chris D'Elia dne 22. únor 2016

Třetí série přináší do Terryho života naději v podobě dívky, se kterou si náš hrdina smluvil rande. Za deset minut je u něj. Má tedy trochu zpoždění. Terry v kravatě čeká. Do dlouhé noci. Pak pláče. 

Terry has a booty call.

Zveřejnil(a) Chris D'Elia dne 24. únor 2016

Šrouby se utahují ve čtvrté sérii. Seriál vrcholí.

Tady už jde o život. Nejezte oříšky. Budete zvracet vodu. 

Terry goes to eat. (Terry Season 4 - A Snapchat Original Series)

Zveřejnil(a) Chris D'Elia dne 24. únor 2016

 A tak jako šlo ve čtvrté sérii o život, jde v té páté o smrt. 

Terry Goes to Heaven (Terry Season 5 - the Snapchat original dramatic series)

Zveřejnil(a) Chris D'Elia dne 26. únor 2016

 

Sbohem, Terry.