festival Votvírák

festival Votvírák Zdroj: www.votvirak.cz; Marek Žídek

Votvírák startuje léto s nejlepšími českými kapelami. Na co se letos těšit?

Rozsáhlý areál bývalého vojenského letištěBoží Dar je domovem festivalu Votvírák, který v minulých letech přilákal více než 100 000 návštěvníků a nabídl vystoupení českých a slovenských hudebních interpretů.  Letos se koná od 16. do 18. června. Areál bez hranic o rozloze 210 ha pojme až 20 000 stanů a 10 000 automobilů.

Votvírák je multižánrový festival, který zahrnuje rock, pop, hip hop, techno, house a tech house. Celkem 5 pódií nabídne široké spektrum žánrů, přičemž jedna scéna bude věnována začínajícím umělcům, kteří budují svou kariéru. Tato stage je pojmenována po hudební soutěži Skutečná liga. Letošní 15. ročník festivalu bude také z části věnován vzpomínkovému setu pro umělce, kteří nás již opustili.

Doprovodný program festivalu nabídne zábavu pro dospělé i děti. Odvážlivci si mohou vyzkoušet adrenalinové sporty, zatímco ti, kteří si chtějí užít klidnější zábavu, mohou navštívit herní zónu nebo si vychutnat koktejl v nonstop zóně s mnoha hudebními bary připomínající ulici podobnou těm, které jsou k vidění v Ostravě a jiných evropských městech. Součástí festivalu je také velká pouť, která přináší další atrakce a zábavu pro návštěvníky.

●     Třídenní vstupenka + standardní stanové město - 840 Kč

●     Třídenní vstupenka + KOMBI stanové město - 1 090 Kč

●     Třídenní VIP vstupenka + VIP stanové město - 1 690 Kč

●     Třídenní VIP GOLD vstupenka + VIP stanové město – 1 990 Kč

●     Třídenní EXTRA zvýhodněný vstup – 490 Kč (na festival musíte dorazit 16. 6. 2023 od 11 – 12 hodin)

Line up a program festivalu Votvírák 2023

Pořadatéle letošního Votvíráku představí hudební scénu v širokém záběru. Představí se mnoho hudebních skupin, jednotlivců i DJs.

Můžete se těšit na kapely Lucie, Škwor, Dymytry, Chinaski, Buty, Žlutý pes, Iné Kafé, Sto Zvířat, Vypsaná fiXa, Wohnout nebo Totální nasazení. Pokáč, Jaroslav Uhlíř, Děda Mládek, Ilegal band, BIkiny, Doga, Grog, Madam Royal, UDG a Wotazník ještě dále rozšíři hudební paletu.

Ze světa DJ navštíví DJ Lucca, DJ Golpe aka Broken Robot, Diane Jaqullin, Michael Burian, Orbith, DH Chris Sadler, DJ Landchi a DJ Rio.

Doprava na festival Votvírák 2023

Vlastní auto

Při příjezdu na festival bude vjezd na parkoviště značen, není tedy třeba žádných obav s hledáním parkování.

Festivalový areál je z okraje Prahy vzdálen asi půl hodiny cesty. Pojedete-li po dálnici D11 na Hradec Králové je pro vás stěžejní exit 18 Bříství. Trasa po dálnici D10 na Mladou Boleslav pro vás končí exitem 26 Benátky nad Jizerou. Dále směr letiště Boží Dar.

Z Brna je nejvhodnější vyrazit po dálnici D1. Můžete jet až do Prahy a odtud dále dle výše zmíněných instrukcí. Z dálnice ale můžete sjet u Jihlavy a dále na Kutnou Horu, Kolín, Poděbrady a Nymburk. Obě trasy vám zaberou asi 2,5 hodiny.

Diváci z Liberce potřebují na dopravu kolem 50 minut. Vyrazíte po silnici číslo 35, u Ohrazenic sjedete na dálnici D10. U Benátek nad Jizerou pojedete na Boží Dar.

Až 2,5 hodiny si musí na cestu vyhradit fanoušci z Českých Budějovic. Nejvýhodnější je vyrazit po dálnici D3 do Prahy a odtud dále, jak je popsáno výše. Tato trasa vám bude trvat kolem 2 hodin. Variantou je cesta po silnici číslo 20, přes Písek. Tady musíte počítat s 2,5 hodinami cesty.

Autobusem

Z Prahy je nejvýhodnější cestou festivalový autobus NETBUS. Cesta z Prahy – Černý Most do Milovic trvá asi 40 minut. Běžná autobusová linka jezdí každé dvě hodiny a musíte přestoupit v Benátkách nad Jizerou či v Mladé Boleslavi. Na tuto cestu si vyhraňte 1 -2 hodiny.

Z Brna musíte nejprve do Prahy a odtud dále, jak je popsáno výše. Z Brna vyjíždí několik autobusů za hodinu. Počítejte ale s nutným 30 minutovým přesunem po Praze.

Autobusová doprava z Liberce si žádá 2 – 3 přestupy. Většinou se jedná o Mladou Boleslav, Prahu a Benátky nad Jizerou. Potřebujete 3 – 4 hodiny, abyste se dostali přímo do areálu letiště.

Pro cestu z Českých Budějovic je nejvhodnější použít spoj s přestupem v Praze. Tyto autobusy jezdí každé dvě hodiny. V Praze je potřeba absolvovat asi 40 minutový přesun na jinou zastávku. Celkem vám cesta zabere 4 – 5,5 hodiny.

Vlakem

Pokud vyrážíte z Prahy, je možné nastoupit na festivalový autobus NETBUS. Cesta z Prahy – Černý Most do Milovic trvá asi 40 minut. Běžná autobusová linka jezdí každé dvě hodiny a musíte přestoupit v Benátkách nad Jizerou či v Mladé Boleslavi. Na tuto cestu si vyhraňte 1 -2 hodiny.

Z Brna musíte nejprve do Prahy a odtud dále, jak je popsáno výše. Z Brna vyjíždí několik autobusů za hodinu. Počítejte ale s nutným 30 minutovým přesunem po Praze.

Autobusová doprava z Liberce potřebuje 2 – 3 přestupy. Většinou se jedná o Mladou Boleslav, Prahu a Benátky nad Jizerou. Potřebujete 3 – 4 hodiny cesty až k branám festivalu.

Pro cestu z Českých Budějovic je nejvhodnější použít spoj s přestupem v Praze. Tyto autobusy jezdí každé dvě hodiny. V Praze je potřeba absolvovat asi 40 minutový přesun na jinou zastávku. Celkem vám cesta zabere 4 – 5,5 hodiny.

Ubytování na festivalu Votvírák 2023

Na festivalu Votvírák je možné se ubytovat ve stanovém městečku s třemi různými kategoriemi přímo v areálu. Pokud však preferujete ubytování s vlastní sprchou, pevnou postelí a větším soukromím, můžete se ubytovat v přilehlých obcích.

Obce jako Milovice, Benátky nad Jizerou, Loučeň, Hradišťko se nacházejí do 8 km od festivalového areálu. Nymburk, Sadská, Radim, Mcely, Poděbrady, Mladá Boleslav nebo Brandýs nad Labem jsou vzdálené do 20 km. Ceny za dvě noci se pohybují zhruba od 2 000 Kč do 8 000 Kč, přičemž nejčastější cena za dvě osoby na dvě noci je kolem 3 000 Kč.

Vzhledem k vysoké návštěvnosti festivalu doporučujeme rezervovat ubytování co nejdříve, abyste měli jistotu, že najdete vhodné místo k pobytu během festivalu.