Účastníci pražského Comic-Conu 2023

Účastníci pražského Comic-Conu 2023 Zdroj: Petr Vagner

Účastníci pražského Comic-Conu 2023
Účastníci pražského Comic-Conu 2023
Účastníci pražského Comic-Conu 2023
Účastníci pražského Comic-Conu 2023
Účastníci pražského Comic-Conu 2023
45
Fotogalerie

Pražský Comic-Con 2023 nabírá na obrátkách! Projděte si fotogalerii kostýmů z prvního dne

V Praze v pátek začal čtvrtý ročník festivalu Comic-Con Prague, který potrvá do neděle. Chodby haly O2 universum hned po otevření zaplnily stovky fanoušků sci-fi, fantasy a hororu. Mezi nimi budili pozornost takzvaní cosplayeři, kteří svou lásku k oblíbeným fantasy hrdinům vyjadřují skrze kostýmy. 

Během festivalu mohou příznivci popkulturních žánrů a témat potkat množství herců, komiksových výtvarníků, spisovatelů a dalších umělců. Jednou z největších hvězd bude americký herec Danny Glover známý ze série akčních filmů Smrtonosná zbraň, který se objeví v sobotním a nedělním programu. Na programu je dále například předpremiéra hororu Krvavý Johanns za účasti tvůrců a herců či představení prvního fantasy seriálu portálu Voyo s názvem Vědma. S filmovou tematikou souvisí i speciální HBO Max zóna, která je obří kulisou dračí lebky, jež je napojená na aktuální snímky Rod draka nebo The Last Of Us.

U přítomných budí pozornost i kostýmy a slavný automobil Lada Niva z populárního televizního seriálu Návštěvníci. Zájem je také o stánek Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze, kde mají lidé možnost pohovořit si s umělou inteligencí, nebo o simulátor řízení tramvaje.

Mezi stánky v prostorách haly bylo možné zahlédnout lidi v převlečení za Batmana, Pikaču nebo postavy z filmové trilogie Pán prstenů. Pohyboval se zde také model robota R2-D2 z filmové série Hvězdné války. S R2-D2, který se objevil ve všech dílech ságy, se mnozí návštěvníci fotili. "Byl vyroben pomocí 3D tisku a elektroniky. Jezdím s ním na různé akce a většinou má velký úspěch," řekl jeho majitel Radek Voltr.

Loňský Comic-Con Prague, který se konal v pražské hale O2 universum, navštívilo přes 18.000 lidí. Akce vychází ze zahraničního konceptu, který má za sebou více než půlstoletou historii. První takové setkání fanoušků komiksů, sci-fi a fantasy filmů, seriálů a knih se konalo v USA v roce 1970.