Tomáš Břínek alias TMBK a Dominik Landsman se svou novou knihou o Jiřím Ovčáčkovi

Tomáš Břínek alias TMBK a Dominik Landsman se svou novou knihou o Jiřím Ovčáčkovi Zdroj: Koláž reflex.cz

Vychází historicky první autorizovaný hanopis Jiřího Ovčáčka

Spisovatel a autor oblíbené satirické rubriky Divoký kačer Dominik Landsman opět spojil síly s umělcem, kolážistou a jedním z nejoblíbenějších zeťů Haliny Pawlowské Tomášem Břínkem alias TMBK a spolu vytvořili milou knížku s názvem Někdo mě má rád.

Kniha Někdo mě má rád mapuje život stínové první dámy a viceprezidenta Jiřího Ovčáčka od jeho narození, přes pubertu, kterou neměl, novinářské úspěchy, které nebyly až do dnešních dnů, kdy se Jiří Ovčáček našel ve své životní roli důvěrníka a ošetřovatele Miloše Zemana, který ve svém volném čase jako svůj koníček provozuje stand up comedy coby tiskový mluvčí prezidenta republiky.

V knize se autoři zaměřili na zasazení Jiřího Ovčáčka do kontextu novodobé historie, kdy za pomoci archivů a osobních výpovědí připomněli jeho zásadní roli pro vývoj České republiky od konce osmdesátých let až do dnešních dnů.

Jiří Ovčáček v otevřené zpovědi vypráví o tom, kterak zvonil v osmdesátém devátém na Václaváku klíčema dva týdny před ostatními nebo jak to byl právě on, kdo rozhodl Nagano.

Kniha Někdo mě má rád je celosvětový unikát na poli životopisů, neboť osoba, o které životopis pojednává, schválila text i grafiku předem aniž by to četla, se slovy: „napište tam, co chcete“.

Vznikl tak unikátní autorizovaný hanopis, který si s vědomím osobnosti v ní uváděné o dané osobnosti dělá nepokrytě prdel.

Zeptali jsme se samotných autorů, co si o knize myslí.

„Je to dost dobrá kniha,“ tvrdí Dominik Landsman.

„Já nevím.  Nečetl jsem ji,“ navnadil zase potenciální čtenáře grafik a kolážista Tomáš Břínek alias TMBK.

Kniha vychází začátkem prosince a už nyní ji lze koupit v předprodeji u většiny knihkupců na internetu.

Obálka knihy Dominika Landsmana a TMBKObálka knihy Dominika Landsmana a TMBK|Nakladatelství Listen