Freddie Mercury žil nespoutaný život.

Freddie Mercury žil nespoutaný život. Zdroj: Vintag.es

Freddie Mercury
Freddie Mercury se svojí životní láskou Mary Austinovou
Freddie Mercury a jeho životní partner Jim Hutton
Freddie Mercury.
Freddie Mercury se svojí životní láskou Mary Austinovou
66
Fotogalerie

Freddie Mercury byl trnem v oku puritánů, protáhl princeznu Dianu do gay baru a zemřel v náručí přítele

Měsíc před Vánoci před 30 lety zemřel legendární zpěvák kapely Queen Freddie Mercury, který žil nespoutaným životem. Jeho největší láskou byla Mary Austinová, která po jeho boku stála až do jeho smrti. Ne však jako jeho přítelkyně nebo manželka. Freddie svůj život dožil v náručí životního partnera Jima Huttona. Co o životě tohoto extravagantního, svéhlavého a geniálního umělce, který ve svých 45 letech podlehl onemocnění AIDS, ještě nevíte?

Život Freddieho Mercuryho je plný zajímavých zážitků, divokých večírků, vztahů, emocí, ale také nemocí. Frontman kapely Queen dlouhé roky bojoval s onemocněním AIDS, svým fanouškům to však oznámil až den před svým skonem. Jednou z věcí, která se o něm však neví je to, že před smrtí přišel kvůli onemocnění o nohu. „Měl obrovský problém s jednou nohou, moc mu z ní nakonec nezůstalo,“ prozradil roky po Freddieho smrti jeho kolega z kapely Brian May v rozhovoru pro The Sunday Times. „Jednou nám to ukázal na večeři, a pak řekl: ‚Ach Briane, omlouvám se, jestli jsem tě naštval tím, že jsem ti to ukázal….‘ A já jsem mu odpověděl: ‚Nejsem naštvaný, Freddie, až na to, že jsem si až teď uvědomil, s jakými strašlivými bolestmi se musíš vyrovnávat!‘,“ dodal.

Kapela Queen byla Freddieho rodinou. I když měli její členové mezi sebou občas rozepře, vždy se nakonec usmířili. Stali se legendou a to zejména díky Freddiemu. Ten šokoval svým hlasovým rozsahem a dokonce odmítl plastickou operaci svého předkusu, kvůli kterému během běžné konverzace strašně huhňal, protože se bál, že by se tak narušil jeho pěvecký um.

Jak je však známo, Freddie býval neřízenou střelou nejenom na pódiu při koncertech, ale také v osobním životě, kdy pořádal velkolepé večírky u sebe doma nebo přímo na Ibize. Tehdejší puritáni mu tak nemohli přijít na jméno. Říká se, že dokonce propašoval princeznu Dianu do gaybaru. Musela se však kvůli tomu převléknout za muže. Nuda s ním zkrátka rozhodně nebyla. Nicméně tento divoký život se stal osudným pro jeho zdraví.

Po jeho boku téměř celý jeho život stála Mary Austinová. Zpočátku jako jeho přítelkyně, poté jako jeho kamarádka a podpora. Jí také po Freddieho smrti připadlo téměř veškeré jeho jmění. Jeho životní partner Jim Hutton, který Freddieho dokázal postavit na nohy a být mu oporou do jeho posledního dne, dostal půl milionu liber.

Freddie Mercury byl po smrti zpopelněn a jeho popel rozptýlen ve švýcarském Montreux na břehu Ženevského jezera. Na tomto místě později vyrostla socha, jejíž autorkou je česká sochařka Irena Sedlecká.