Vedení KDU-ČSL

Vedení KDU-ČSL Zdroj: ČTK

Jiří X. Doležal: Lidovce hanebně zradili jejich voliči. Nejsou homofobní!

Své jisté dnes nemají ani ty nejkonzervativnější politické strany. Bašta středověkého myšlení v naší politice, blahé paměti vlajková loď války proti marihuaně a poslední mohykán skeptického pohledu na práva homosexuálů - KDU - ČSL - dostal zásadní úder od svých voličů ve věci homosexuality. Fakt to lidovcům přeju.

Otevřená homofobie už do naší společnosti naštěstí nepatří, ale nejrůznější skryté formy - odmítání některých práv homosexuálům - dosud okrajově přetrvávají. Přitom jsou zcela nesmyslné - pokud vychovávají dítě dva, celkem bez ohledu na pohlaví, je to pro dítě a jeho další život lepší, nežkdyž ho vychovává jeden - opět bez ohledu na pohlaví. Dítě vyrůstající v péči dvojice si lépe osvojuje návyky, které bude potřebovat pro svůj vlastní život v partnerském vztahu, než když žije jen s otcem, jen s matkou, jen s babičkou...

Řada méně orientovaných jedinců se dodnes domnívá, že „homosexuál“ je takový ten nalíčený pán v růžovém, co šišlá, vrtí zadkem a říká „božíčku“. Skutečnost je taková, že takto vystupující jedinci nejsou normální homosexuálové, ale homoprostituti, a posuzovat homosexuální komunitu podle nich je asi stejně legitimní jako posuzovat ženy podle holek z Perlovky (pro nepražany - v Perlové ulici bývaly k zastižení prostitutky již ve středověku).

„Normální“ homosexuál se nedá poznat, nijak se neliší od běžné populace, a neříká božíčku. Jediná odlišnost od heterosexuálů je v jeho sexuálních preferencích, a ty jsou zaplaťbůh v 3. tisíciletí zcela privátní záležitostí, do které nikomu nic není. Ani církvi, ani lidovcům. A ani pravdivý argument, že homosexuálové mívají méně dětí než hetersexuálové, neobstojí - lidí je tolik, že fakt nevadí, když se nějaká skupina obyvatel množí méně. Pokud se celá homosexuální populace v něčem opravdu odlišuje (a ta odlišnost není založena na výzkumech, ale spíše na dojmologii), tak je to vyšší estetická vnímavost (proto je tolik gayů v módním průmyslu a mezi umělci), za což však nikoho nemůžou odsoudit ani absolventi Vysoké školy života.

Takže odpor k homosexuálům je zcela iracionální, nesmyslný, a pochopit se dá v podstatě jen u nevyoutovaných, to jest u občanů, kteří se narodili jako homosexuálové, díky tlaku konzervativního prostředí to nikdy nepřiznali, žijí heterosexuálním životem, ale neustále myslí na sex s chlapem. U takových je nenávist k homosexuálům pochopitelná - když si to nemůžou s chlapem rozdat oni sami, tak je potřeba to zakázat všem, že!

Posledním ostrůvkem...

...nechuti k homosexuálům - kromě okrajových sekt či neonacistických part - byli lidovci, tradiční reprezentanci českého venkova a příznivci katolické církve. Jak jsou plně zaneprázdněni politikou, tak si ale nevšimli dvou věcí: Přes existující rozdíly mezi městskou a venkovskou populací ani český venkov již nežije ve středověku a není obydlen slabomyslnými klerofašisty, proto již homosexuály neodsuzují ani venkované. A za druhé - homosexualita se vyskytuje jak ve městě, tak na venkově. Takže brnkat na homofobní stunu se nemusí vyplatit ani na poli, protože traktorista může být gay.

I vypsali lidovci anketu na svůj Facebook, aby do další diskuse o právu homosexuálů adoptovat děti, uzavírat regulerní manželství či něco podbbného získali argumenty - přesvědčení svých voličů. Otázka ankety zněla, zda je manželství svazkem muže a ženy, nebo i pro páry stejného pohlaví. A návštěvníci jejich zdi lidovou stranu krutě zradili. V momentě, kdy píšu tento článek, je 79 procent hlasujících pro svatby gayů a leseb.

A cituji z diskuse vzkazy určené vedení lidové strany:

- Důležitá je láska. Tu můžou dát homosexuálové stejně jako jako heterosexuálové. I v manželství. Tak už se na to své absurdní středověké tmářství prosím vykašlete a konečně začněte být láskyplní křesťané. Jako třeba Ježíš, jestli vám to jméno něco říká.

- Manželství pro všechny, protože všichni spoluobčané České Republiky mají mít garantované stejné práva podle listiny lidských práv, to je základní princip svobodné země, o kterém ani nejde diskutovat. Ideologie, přesvědčení či tradice jsou v tomto případě naprosto irrelevantní.

- Vox populi, vox Dei. Drazí lidovci, vezměte si toto rčení k srdci a hlasujte pro manželství homosexuálních párů.

Vedení KDU - ČSL by tedy mělo vzít na vědomí, že jejich hledání nepřítele se již i na českém venkově musí zamřit na jiný subjet, než jsou homosexuálové. A protože na venkov jezdím na reportáže skoro každý týden a vím, co tam lidi zajímá, dovolím si lidovcům poradit: Pokud chcete venkovským voličům nabídnout vizi opravdového nepřítele, začněte bojovat proti kůrovci nebo mandelince bramborové!