Andrej Babiš měl, jak je všeobecně známo, vždy rád rýži a pandu.

Andrej Babiš měl, jak je všeobecně známo, vždy rád rýži a pandu. Zdroj: Facebook / Chinese Embassy in Prague

Andrej Babiš nevlezl do čínského otvoru dostatečně hluboko!

Když se Andrej Babiš nyní nově rozhodl prokázat vůdčí roli Číny v naší vnitřní i zahraniční politice, a svou bezbřehou servilitu. Měl by své rozhodnutí začít aplikovat především u sebe a urychleně následovat příkladu jednoho z největších čínských filosofů, VI. patriarchy chan Huinenga.

Že Andrej Babiš udělá všechno pro své zbohatnutí jako soukromá osoba, je notoricky známo - vyvrcholilo to zapletením jeho syna, který zjevně nemá sílu podobné problémy řešit, do vysvětlování Babišových zlodějin. Nyní však dává najevo, že se neštítí ničeho jako ani reprezentant naší země, premiér, a že i jako premiér udělá pro prachy kotrmelec.

Čínské mánevry

Čínská tajná služba se tuží. Nájezd jejích agentů zažila Praha při čínské návštěvě pana prezidenta Zemana, to měli důstojníci čínské zpravodajské služby manévry dokonce u nás na Evropské, byl jsem si je prohlédnout. A nejde o paranoiu. Národní úřad pro kybernetickou bezpečnost (NÚKIB) sedmnáctého prosince úředně z titulu své funkce varoval před používáním softwaru i hardwaru společností Huawei Technologies Co a ZTE Corporation, neboť představují bezpečnostní riziko.

„K vydání tohoto varování nás vedly naše poznatky včetně poznatků z činnosti našich bezpečnostních partnerů a také zjištění našich spojenců,” uvedl šéf NÚKIB Dušan Navrátil. Nezávislý pozorovatel si řek něco v tom smyslu jako „to se dalo čekat“. Čínskou špionáž v Evropě - ať už vojenskou, průmyslovou nebo obchodní - by asi popíral jen naivka nebo čínský agent. Že jsou nabodlé čínské mobily, málokoho překvapí. 

Andrej odprošuje

Před vánočními svátky se premiér sešel s čínským velvyslancem, a ambasáda si pak napsala na Facebook o schůzce: „Premiér Babiš pozitivně zhodnotil úspěšný rozvoj Číny a pokroky dosažené v čínsko - českých vztazích. Vyjádřil se, že česká strana si velice váží strategického partnerství obou zemí a je ochotna dále posilovat ekonomickou a obchodní výměnu a praktickou spolupráci s Čínou.

Premiér Babiš zdůraznil, že nedávno vydané varování příslušného českého orgánu týkající se čínských firem Huawei a ZTE nepředstavuje stanovisko vlády ČR. Unáhlené rozhodnutí o stahování produktů Huawei ve veřejné správě bylo způsobeno zavádějícím varováním a Bezpečnostní rada státu již vydala prohlášení poskytující objasnění této situace.

Česká republika vítá zahraniční firmy včetně čínských, aby v Česku investovaly a působily, a bude jim vytvářet dobré podnikatelské prostředí.“ Jinými slovy - premiér Babiš odprosil za pravdivou zprávu jednoho z klíčových zpravodajských úřadů země, kterou řídí!

Tohle nestačí!

Pro zachování dobrých ekonomických vztahů Agrofertu a jeho státoprávní divize Česká republika s Čínou by měl Andrej Babiš svou omluvu rozšířit. Především by se měl omluvit za malou spotřebu rýže a nízkou znalost znaků han v ČR. Zásadně by měl odsoudit učebnice, které píšou pravdu o masakru v roce 1989, kdy komunistická Čína v okolí Náměstí nebeského klidu zmasakrovalo dodnes neznámý počet nejméně stovek vlastních protestujících studentů. Pak by se měl omluvit za to, že u nás proběhl antikomunistický převrat, přestože v Číně jim ten komunismus tak hezky funguje.

Rovněž chybí omluva za to, že se u nás nejí hůlkami, ale příborem, a zcela zásadní pak je odprosit, že stoupence sekty Falun Gong - na rozdíl od čínských komunistů - nerozebíráme na náhradní orgány k prodeji pro transplantace. a především by se měl zavázat, že se zasadí o rozkvět čínských tradic v ČR.

Když byl Huineng jmenován umírajícím V. patriarchou - jako mladičký čeledín - do funkce VI. patriarchy, hlavy sekty chan - zen, psalo se sedmé století. Už od tehdy patří k největším čínským filosofům. Když mu V. patriarcha předal úřad, řekl, že vždy, když se předávala funkce, tak bylo dusno, a že se má pakovat.

Nově jmenovaný VI. patriarcha poté odešel daleko do hor na neznámé místo, kde deset let o samotě meditoval. Prosím pana premiéra Babiše, aby ihned po omluvě Číňanům následoval Huinengova příkladu.