Uprchlíci v Německu (ilustrační foto).

Uprchlíci v Německu (ilustrační foto). Zdroj: Profimedia.cz

230 útoků muslimů na křesťanské uprchlíky

Česká televize oznámila v úterních Událostech, komentářích otřesnou zprávu. Muslimští uprchlíci, kteří přišli s loňskou migrační vlnou, v táborech pro imigranty napadají křesťanské uprchlíky, s nimiž společně utíkali před válkou.

Především chci poděkovat České televizi, že zprávu zveřejnila. Bývá obviňována, že vysílá jen zprávy podporující prouprchlické postoje, a tahle informace k takovým zprávám fakt nepatří. V hlavním večerním zpravodajském pořadu ČT přesto zazněla, takže to s cenzurou informací podporujících xenofobii asi nebude tak kách.

Německý tisk publikoval alarmující informaci, že v azylových centrech pro uprchlíky svým způsobem pokračuje válka, před jakou uprchlíci uprchli z domova. Že si s sebou přinesli konflikty své domoviny a utěšeně v nich pokračují i na našem území. Novináři zmapovali dvě stě třicet případů, kdy bylo v uprchlickém zařízení zaznamenáno napadení křesťanského uprchlíka uprchlíkem muslimským. Podle všeho ale jde jen o špičku ledovce — většina útoků (především ty banální, verbální, drobné strkanice) s největší pravděpodobností vůbec do statistiky nevstupuje.

Potvrdily se tak předpovědi, že přestěhování uprchlíků z Blízkého východu do Evropy povede k tomu, že si s nimi do Evropy přineseme blízkovýchodní konflikt. Náboženské animozity jsou nám sice těžko pochopitelné a srozumitelné, v jejich myslích však hrají takovou roli, že jsou kvůli nim často ochotni zabíjet. A násilí z náboženské nesnášenlivosti se ti uprchlíci — muslimové — v Německu dopustili již nejméně dvěstětřicetkrát. Import konfliktu je úspěšně dovršen.

Zdálo by se, že řešením je nepřijímat muslimy, a naopak přijímat blízkovýchodní křesťany, kteří v domovině dostávají od svých muslimských spoluobčanů skutečnou čočku. Ale nepovedený pokus s křesťany z Irbílu, jejž jsme v Česku provedli, ukazuje, že i to má svá úskalí. Takže jedinou možností, jak import nám zcela cizího konfliktu domů do Evropy zarazit, je zarazit celý proud do Evropy přicházejících imigrantů, co si ten iracionální sektářský a středověký konflikt nesou v hlavách.