Na první pohled byste Lisu Borch považovali za teenagerku, která se od svých vrstevnic nijak neliší.
Tine Rømer Holtegaard zemřela rukou vlastní dcery
Poklidný život v roce 2015 narušil vztah s islámským radikálem, do kterého se Lisa bezhlavě zamilovala.
Trávili spolu celé dny tím, že sledovali videa Islámského státu na internetu. Plánovali opustit Dánsko a bojovat v Sýrii. Bachtiar Lise sliboval, že spolu budou zabíjet...
Devětadvacetiletý Iráčan Bachtiar Mohammed Abdullah Lisu totálně změnil.
12
Fotogalerie

Zrůdy v sukních: Andělská Lisa ubodala matku se svým přítelem: Budeme spolu zabíjet, sliboval jí

Na první pohled byste Lisu Borch považovali za teenagerku, která se od svých vrstevnic nijak neliší. S rodinou žila na severu Dánska úplně normální život. Určitě byste do ní neřekli, že se svým přítelem z Iráku sleduje videa, na kterých teroristé ISIS řezají lidem hlavy. A už vůbec, že by se něčeho podobného dopustila na vlastní matce. Se svým přítelem, který jí sliboval, že spolu budou zabíjet a bojovat v Sýrii, ženu ubodali. Oba skončili v vězení.

Lisa žila v obci Kvissel na samém severu Dánska se svou matkou Tine Rømer Holtegaard, jejím přítelem a svou sestrou-dvojčetem. Poklidný život v roce 2015 narušil vztah s islámským radikálem, do kterého se Lisa bezhlavě zamilovala. Muž ji měl naklonit filosofii Islámského státu. Vztah ale končil - muž se musel vrátit za svou rodinou do Švédska. Lisa si ale brzy našla náhradu.

Byl jím devětadvacetiletý Iráčan Bachtiar Mohammed Abdullah, který zde pobýval v uprchlickém centru. Lisu totálně změnil. Trávili spolu celé dny tím, že sledovali videa Islámského státu na internetu. Plánovali opustit Dánsko a bojovat v Sýrii. Bachtiar Lise sliboval, že spolu budou zabíjet...

Rodiče její vztah samozřejmě neviděli rádi a mezi nimi a Lisou vznikaly často hádky. Vše dospělo do takového bodu, kdy se Lisa rozhodla matku zabít. S přítelem si pustili videa, na kterých teroristé řežou svým obětem hlavy. Pak vzali nůž a spící Tine ubodali v její vlastní posteli. Lisa pak zavolala policii a plakala, že matku takto našla. Jenže když hlídka přijela, hrála si v klidu hry na mobilu a policistům ukázala pouze mávnutím rukou, kudy do ložnice.

Důkazy ale brzy usvědčily Lisu s Bachtiarem z vraždy. U soudu se s nimi nemazali - Lisa dostala devět let, Bachtiar jako dospělý třináct. Jeho poté čeká i deportace. Otázkou ovšem zůstává, jak vězení změní Lisu, která podle psychologů projevovala i psychopatické tendence.