Pauline Parker v dětství poznamenal vážný případ zánětu kostní dřeně, Juliet Hulme pro změnu trpěla těžkou tuberkulózou.
Když se na přelomu 40. a 50. let seznámily, staly se z nich velice rychle nejlepší kamarádky. Žily spolu v takříkajíc svém vlastním světě, o kterém psaly vlastní povídky. Staly se na sobě tak závislými, že jedna onemocněla, když druhá na čas opustila město.
Jejich rodiče se dokonce obávali, že dívky spolu udržují sexuální vztah, což bylo ve své době považováno za následek mentálního onemocnění.
Juliet se měla odstěhovat do Jihoafrické republiky. Plánovaly, že se Pauline odstěhuje s ní, ale obě moc dobře věděli, že to její rodiče nedovolí. A tak místo balení na cestu, začaly plánovat vraždu.
V červnu vyrazily na procházku s Paulininou matkou Honorah, na cestě v parku ji ale umlátily cihlou zabalenou v punčoše.
16
Fotogalerie

Zrůdy v sukních: Slavná autorka detektivek v 15 letech zavraždila s kamarádkou její matku

Některé zločiny jsou natolik zvláštní, že inspirují knihy i filmy. Tak to bylo i u vraždy Honorah Parker na Novém Zélandu, kterou zabila její 16letá dcera s 15letou kamarádkou. O desítky let později na motivy činu vznikl film, díky kterému se provalilo, že mladší ze dvou vražedkyň se stala slavnou a velice oblíbenou detektivní spisovatelkou!

Pauline Parker v dětství poznamenal vážný případ zánětu kostní dřeně, Juliet Hulme pro změnu trpěla těžkou tuberkulózou. Když se na přelomu 40. a 50. let seznámily, staly se z nich velice rychle nejlepší kamarádky. Žily spolu v takříkajíc svém vlastním světě, o kterém psaly vlastní povídky. Staly se na sobě tak závislými, že jedna onemocněla, když druhá na čas opustila město. Jejich rodiče se dokonce obávali, že dívky spolu udržují sexuální vztah, což bylo ve své době považováno za následek mentálního onemocnění.

Všechno se změnilo, když se Julietini rodiče v roce 1954 rozvedli a Juliet se měla odstěhovat do Jihoafrické republiky. Plánovaly, že se Pauline odstěhuje s ní, ale obě moc dobře věděli, že to její rodiče nedovolí. A tak místo balení na cestu, začaly plánovat vraždu.

V červnu vyrazily na procházku s Paulininou matkou Honorah, na cestě v parku ji ale umlátily cihlou zabalenou v punčoše. Známým, které zkrvavené dívky potkaly, tvrdily, že Honorah upadla a uhodila se do hlavy. Její tělo bylo ale poseto tržnými ranami po celé hlavě, obličeji a krku. Jejich nevěrohodný příběh o nehodě se rychle rozpadl a děvčata, kterým bylo tehdy 16 a 15, putovala do vězení.

Soud je za vraždu odsoudil obě na pět let už na konci srpna; v případě, že by byly obě dospělé, by jim hrozil i trest smrti. Pauline se po propuštění z vězení odstěhovala do Anglie, kde provozovala dětskou jezdeckou školu. Stranila se lidí a podle její sestry svého činu velice litovala.

Juliet se po propuštění přejmenovala na Anne Perry a rovněž urychleně opustila Nový Zéland. V roce 1979 se z ní stala spisovatelka a až v roce 1994, když na motivy vraždy, kterou spáchala s kamarádkou, vznikl film Nebeská stvoření, se provalilo, že Anne Perry, autorka oblíbených detektivek, je vražedkyní. V roce 2006 Anne/Juliet prohlásila, že ačkoliv její vztah s Pauline byl obsesivní, neměly spolu lesbický poměr. Obě ženy jsou stále naživu, od soudu se ovšem údajně už neviděly.