ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: internet

Koller jak anděl.
Troll.
Trollové na FB Lenky Dusilové.
Trollové na FB Lenky Dusilové.
Trollové na FB Lenky Dusilové.
19
Fotogalerie

Izolujme se (a Facebook) od blbů. Diskuse jim nepomůžou

Také vás už žerou ty debaty na facebooku? Máte otevřený profil, abyste poznali nové lidi, ale namísto toho vám tam do diskusí píšou samí nenávistní magoři a úchyláci? Řešení je jednoduché - zablokujte je. Pomůžete nejen sobě, ale i svým přátelům.

Je to konkrétní a účinný plán, jak zlepšit svůj život - a vyzývám vás, abyste na něm spolupracovali. Ne, nejsou to víčka. Rozhodl jsem se, že každý den zablokuju jednoho blba. Udělejte totéž.

Vycházím přitom z následujících premis:

1. Existuje určitá míra blbství, kde můžeme s určitostí říci, že danému člověku neotevře oči žádná diskuse. Smazaný musí tuto míru naplňovat.

2. Nejsem aktivista, chráním pouze svůj životní prostor. Nepátrám proto po cizích profilech, blokuju pouze ty, kdo komentují mé posty.

3. Lidé si zaslouží dostat šanci, před každým smazáním si prohlédnu profil dotyčné osoby. Pokud tam naleznu něco lidstvu prospěšného nebo dokladujícího existenci citu, neblokuju a dám šanci vyrůst.

Tři milionů zablokovaných blbů za jediný rok!

Řeknete si možná, že tím nic nedokážu - vždyť za rok bych tak zablokoval 365 lidí - zlomek promile populace. Není tomu tak. Pokud pouze všech 10.000 lidí, kteří v průměru čtou článek na reflex.cz, bude následovat tuto výzvu a zablokuje každý den jednoho blba, za rok to máme 3 650 000 zablokování.

Dále - zablokováním každého blba výrazně pomůžete svým přátelům, protože blbové podle algoritmu FB naskakují do diskusí na cizích profilech na základě informace FB, že vy jste někde něco komentovali. Teď to už neuvidí, k přátelům škodit nepřijdou.

Kdo je blb a kdo není

Nepleťme si projev blbství s jiným politickým názorem. Projevem blbství NENÍ kritika migrační politiky Merkelové, nejsou to lidé kritizující politiku USA, nejsou to voliči diskutabilních figur jako Zeman či Babiš, není to kritická debata o podstatě islámu. Tady všude je prostor pro diskusi. Projevem blbství není ani napsat třeba, že je David Koller vůl - abych uvedl příklad z poslední přestřelky.

Projevem blbství ale JE napsat, že umělci mají zpívat a ne někde něco vykládat, projevem blbství JE říkat o sametové revoluci, že to byl zlodějský puč, projevem blbství JE tvrdit, že naše orientace na demokratický západ je od počátku chybná. Projevem blbství je i přestat kontrolovat svoji přirozenou xenofobii a veřejně psát o lidech cizích ras jako o špínách nebo čmoudech. Projevem blbství je zkrátka naprostá a zlovolně projevovaná dezorientace v základních hodnotách, na kterých stojí náš svět.

Tito lidé už překročili limit, kde bychom jim diskusí s nimi mohli pomoci, proto je musíme odeslat do tzv. "pekla blbů". Tam si budou povídat pouze spolu. Ať si žijí tam a neotravují nás tady. Tohle není politická výzva, jak přesvědčovat druhé. Toto je pouze postup, jak netrávit čas s hlupáky. Udělat to musíme, protože nikdy nezapomeňte, že dělá chybu ten, kdo pro soucit se všemi bytostmi nemá soucit i sám se sebou.

Chraňte vlastní duši, izolujte sebe i své přátele od blbů, jinak se z toho zblázníme nebo Nevím.

P. S.: Antropolog, masochista či milovník diskusí si může několik blbů chovat pro vlastní potřebu.