Zdroj: profimedia.cz

Nechte Ransdorfa na pokoji, je nevinný!

Odlišná historická zkušenost Švýcarska a nepochopení historických souvislostí chování východoevropských politiků - komunistů vyústila v hanebnou zvůli. Švýcarská policie zadržela Miloslava Ransdorfa. Neprávem!

Zprávu přinesl týdeník Respekt. Byla stručná. Europoslance Ransdorfa ve čtvrtek zadržela švýcarská policie. Policejní mluvčí ze Švýcar Judit Hoedl Respektu sdělila:

"Důvodem bylo podezření ze zločinu finančního charakteru. Byli vyslechnuti na policii a následně předáni státnímu zastupitelství Curych." Podle slovenského listu Denník N se lidé, kteří v této souvislosti mohli spáchat trestný čin, pokusili v bance získat – čili vybrat, nebo převést - tři sta padesát milionů eur. To je asi devět a půl miliardy korun.

A už zde je jasné, že Ransdorf byl zadržen nezaslouženě, nečestně a nespravedlivě! Naštěstí ho už zase pustili, už ho nedrží. Co se vlastně stalo? Všichni čtyři gentlemani, tedy Ransdorf a tři Slováci, jsou prý podle mluvčí podezřelí. To ve Švýcarsku znamená, že se pokusili něco ukrást, nebo někoho podvést. V tom, v nepochopení českých tradic Švýcary, je právě jádro pudla.

Převést cizí majetek bez souhlasu majitele do svého vlastnictví totiž bylo integrální součástí politiky a ideologie komunistických stran ve všech zemích, kde se dostali k moci. Soudruzi tomu ovšem neříkají podvod, či krádež, ale politicky korektněji ZNÁRODŇOVÁNÍ. A je historickou zkušeností celé východní Evropy, že znárodňování ke komunistům prostě patří.

Prosím tedy švýcarské úřady, aby měly pochopení i v případě, že by se nakonec prokázalo, že se soudruh Ransdorf pokusil něco znárodnit. Pokud si na území státu pouštějí komunisty, nemohou se divit.